De ce este momentul să incluzi o secțiune Vegană în meniul tău?

De ce este momentul să incluzi o secțiune Vegană în meniul tău?
person Horeca
access_time_filled
  • Restaurantele internaționale sunt din ce în ce mai adaptate trendurilor vegane. Tu cum ai adoptat aceste tendințe pentru clienții tăi?

Și preparatele vegane pot fi vedete în meniul tău! în 2019, a fi în ton cu noutățile înseamnă și a răspunde pozitiv provocării de a oferi preparate vegane personalizate diverse clienților tăi. Termenii de vegetarian și vegan sunt mai prezenți ca oricând în lumea culinară și chiar și persoanele care consumă carne comandă des și din secțiunea vegană a meniurilor.

Vrei clienți din surse online cum sunt Google Maps, TripAdvisor sau Where Chefs Eat? Toate conțin din ce în ce mai multe detalii personalizate despre meniu, iar opțiunile vegane sunt din ce în ce mai căutate, atât de turiști, cât și de localnici. Oamenii se întreabă dacă pot servi cafeaua cu lapte vegetal, dacă pot mânca preparate fără gluten sau dacă există opțiuni vegane multiple în meniul restaurantelor și hotelurilor. O secțiune vegană apetisantă îți poate aduce recomandări, aprecieri și postări în rețelele sociale, poziționându-te drept o locație modernă, în tendințe.

Ce înseamnă vegan?

Un meniu vegetarian este un meniu fără carne, pe când unul vegan este acela lipsit total de produse de proveniență animală. Practic, un meniu vegan este ca atunci când cineva ține postul clasic ortodox. Și de multe ori, preparatele clasice de post sunt și singurele pe care persoanele vegane le pot găsi într-un restaurant românesc, asociate de ei cu o paletă mică de opțiuni și fără un gust inedit.

vegan

Dar adepții unei alimentații vegane își doresc mai mult de atât! Chiar dacă lactatele, ouăle și carnea nu fac parte din meniul lor, alimentația vegană, odată ce este atent gestionată, poate aduce suficient aport nutritiv precum una în care se consumă orice preparat.

De obicei, veganii preferă multe leguminoase (năut, porumb, fasole), uleiuri din avocado și semințe, sosuri precum pesto vegan și preparate tartinabile (humus, salată de vinete, zacuscă, fasole bătută). Ei caută preparate delicioase și diverse, care să ofere o paletă nutritivă completă!

Cum să dezvolți o secțiune vegană în meniul tău?

  • Nu porni de la secțiunea carnivoră, eliminând preparatele de origine animală. Gândește această secțiune independent de rețetele existente!
  • Creează preparate complexe din punct de vedere al valorilor nutritive, care să fie alternative savuroase la preparatele cu carne, cu potențial de a deveni chiar preparate semnătură pentru locația ta.
  • Alimentația vegană nu are de ce să rămână plictisitoare! Este mult mai mult decât „paste cu sosuri din legume” sau „garniturile comandate separat de felul principal”. Meniul tău vegan trebuie să aibă preparate savuroase dorite până și de carnivori.

“Preparate de post”

Mulți clienți simt că restaurantele încă nu fac diferența între vegetarian și vegan și atunci comunică pur și simplu că doresc “mâncare de post”, chiar și în afara perioadelor de post. Iar sugestia, de obicei, este să verifice în meniu secțiunea de “Garnituri”.

O bucătărie profesionistă care va reuși să ofere opțiuni vegane delicioase, versatile, clienților săi va putea observa rezultate surprinzătoare, nu numai de la generația “social media”. Pe lângă comunitatea vegană, există în continuare un procent semnificativ de oameni care respectă perioadele de post și care aud și ei aceeași sugestie de a-și comanda o garnitură în perioada de post. Și sunt peste 6 luni de post într-un an, pentru cine decide să țină toate perioadele de post!

 MG 9948

Surprinde clienții vegani cu preparate gustoase, pentru care ei să se reîntoarcă în locația ta și despre care să posteze online!

Fie își comandă o rețetă vegană pentru că sunt pur și simplu curioși, pentru că țin o dietă, pentru că au mâncat mult de sărbători sau pentru că țin post, pentru că au un prieten sau un partener de viață care alege să mănânce vegan, pentru că țin mult la viața animalelor, pentru că vor să aibă o amprentă de carbon mai mică, deoarece consideră că un preparat vegan este mai sănătos sau pentru că sunt curioși ce gust are un preparat cu linte sau avocado, numărul celor care caută online topuri de restaurante cu secțiuni vegane în meniu este în creștere de la an la an

Dezvoltă și tu o secțiune vegană în meniul tău!

Pe site-ul www.ufs.com poți găsi câteva recomandări de rețete pentru a oferi clienților aceeași savoare desăvârșită și în preparatele vegane.

Articol scris de Unilever Food Solutions România, pentru ediția 93 a revistei Horeca România. 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302