European Young Chef Award se desfășoară la Sibiu pe 26 septembrie

European Young Chef Award se desfășoară la Sibiu pe 26 septembrie
person Horeca
access_time_filled

europeanyoungchefawardsibiu2017Sibiul, în calitate de regiune membră a platformei Regiunilor Gastronomice Europene, va organiza în data de 26 septembrie competiția “The European Young Chef Award” – ediția regională 2017 Sibiu, informează, într-un comunicat, Primăria Municipiului Sibiu.

The European Young Chef Award EYCH este o competiție organizată pe plan european de către International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) și The Regions of Gastronomy Platform. Concursul este organizat pe plan regional de către membrii Platformei Regiunilor Gastronomice Europene.

Sibiu, în calitate de regiune membră a platformei, va organiza această competiție al cărei câștigător va participa la competiția europeană. Evenimentul din Sibiu este organizat de către Consorțiul care gestionează Programul SIBIU Regiune Gastronomică Europeană 2019, format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu, în parteneriat cu Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

Concursul are drept scop dezvoltarea, diversificarea și promovarea producției gastronomice locale și regionale. Tema de bază a concursului pentru anul 2017 este INOVAȚIE ȘI TRADIȚIE. Ediția regională 2017 Sibiu, România va avea loc la Sibiu, Redal Expo, în data de 26 septembrie 2017.

La ediția regională vor participa maxim 10 concurenți, care vor găti simultan. în cazul în care vor fi depuse mai mult de 10 aplicații, juriul va selecta 10 dintre acestea, criteriul de bază fiind măsura în care felul de mâncare propus este relevant pentru regiunea Sibiu și România, respectiv pentru tema INOVARE ȘI TRADIȚIE.

Pot participa la competiție bucătari din județul Sibiu, care la data concursului au 18 ani împliniți și nu au împlinit încă 26 de ani și care transmit o aplicație completă pentru concurs. Pentru a participa, cei intersați pot trimite până la data de 24 septembrie 2017, ora locală 14.00, un e-mail la adresa regiunegastronomica@cciasb.ro, care va avea atașate ca fișiere independente următoarele:

  • CV-ul format EuroPass, cu fotografie;
  • rețeta originală pe care o va interpreta inovativ;
  • rețeta pe care o va găti efectiv;
  • lista completă a materialelor de bază și ingredientelor ce vor fi folosite și modul în care le vor procura.

Fiecare concurentă/concurent va putea pregăti un singur fel de mâncare, inspirat din mâncarea tradițională românească din zona Sibiu, aplicând tema INOVAȚIE ȘI TRADIȚIE. Pentru aceasta, vor fi folosite materiale de bază și condimente de sezon, din producția regională. Valoarea maximă a materialelor de bază și condimentelor folosite pentru a prepara patru porții este de 75 de lei. Fiecare candidat/candidată va avea la dispoziție maxim 5 minute pentru a prezenta juriului și publicului „povestea“ felului de mâncare gătit și a modului în care l-a reinterpretat. Prezentarea este parte esențială a competiției și va fi notată de către juriu în consecință.

Acest eveniment este dedicat specialiștilor din domeniul gastronomiei și celor din HORECA, nefiind deschis publicului

Regulamentul complet poate fi consultat AICI.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302