Fast-food-urile, preferatele românilor

Fast-food-urile, preferatele românilor
person Horeca
access_time_filled

fastfood2GfK România a realizat un studiu care investighează obiceiurile de consum de mâncare ale românilor în afara casei.

Pe repede-înainte, fast-food

Localurile cu servire rapidă care vând burgeri, shaorma, pui prăjit și cartofi prăjiți sunt preferate pentru achiziționarea de mâncare pentru a fi consumată „în mers”. 50% dintre participanții la studiul GfK declară că au cumpărat de la un astfel de local în ultimele patru săptămâni.

Fast-food-urile sunt frecventate cu precădere de către bărbați, în timp ce femeile optează mai degrabă pentru patiserii sau covrigării. Cei mai mulți dintre clienții acestor locații au între 25-34 de ani.

Pizzeriile, inclusiv cele cu livrare la domiciliu, sunt pe locul trei în topul preferințelor și au un public mai tânăr, pizza fiind consumată cu precădere de cei între 18 și 24 de ani. Pizzeriile sunt și opțiunea cea mai des întâlnită la persoanele cu venituri peste medie, în timp ce persoanele cu venituri foarte mici aleg patiseriile.

Acestea din urmă sunt la fel de populare ca și fast-food-urile în localitățile medii (între 50.000 și 200.000 de locuitori), în vreme ce pizzeriile sunt preferate în orașele mari, cu peste 200.000 de cetățeni, exceptând capitala.

Cât de des cumpărăm mâncare în oraș?

Doar 2% dintre români iau masa în oraș în fiecare zi. Cei mai mulți, aproximativ 20%, mănâncă o dată până la de trei ori pe săptămână mâncare gata preparată, bărbații făcând acest lucru în proporție mai mare decât femeile.

Cei tineri și foarte tineri, între 15 și 24 de ani, sunt cei care au obiceiul de a cheltui cel mai des pentru a lua masa pe drum, mai ales cei din București și din orașele mari.

Locuitorii capitalei și cei din marile orașe sunt campioni la frecvența consumului de alimente în afara casei, cu un procent dublu față de ceilalți români.

Persoanele cu venituri mari, de peste 4.000 de lei, sunt cele care mănâncă chiar mai des de o dată pe zi în oraș. Și tinerii, chiar dacă nu au deloc venit sau au unul foarte mic, obișnuiesc să mănânce în mers cel puțin o dată pe zi.

Cele mai populare locuri de cumpărare a unei mese sau gustări în afara casei sunt:

1.    McDonald’s
2.    KFC (Kentucky Fried Chicken)
3.    Shaormerii
4.    Pizzerii
5.    Fornetti
6.    Fast-food-uri independente
7.    Cafenele/Snack-baruri/ Bufet
8.    Spring Time
9.    Subway
10.   Viva (benzinariile OMV)

Studiul a fost realizat de GfK România pe un eșantion de 1.000 de respondenți din toată țara, cu vârsta de peste 15 ani. Metoda folosită este cea a interviurilor față în față și are o marjă de eroare de+/- 3%.

Sursă foto: observator.tv

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302