Finala regională a S.Pellegrino Young Chef va avea loc pe 7 iulie, la București

Finala regională a S.Pellegrino Young Chef va avea loc pe 7 iulie, la București
person Horeca
access_time_filled

Tineri bucătari din regiunea Europei de Est vor veni în București la începutul lunii iulie a.c., pentru a participa la finala regională a concursului S.Pellegrino Young Chef 2016. Astfel, pe 7 iulie, în cadrul Academiei de Gastronomie din Metro Militari, va avea loc finala regională a concursului, în urma căruia vom afla cine va reprezenta Europa de Est la finala mondială de la Milano, din octombrie.

Cel mai prestigios concurs dedicat tinerilor chefi își va afla finaliștii pe regiuni până la sfârșitul lunii august 2016, printr-o demonstrație gastronomică care le va evidenția pasiunea pentru bucătărie.

Competiția S.Pellegrino Young Chef este dedicată tinerilor bucătari, sub 30 de ani, care sunt dispuși să-și testeze cultura culinară, imaginația în combinarea alimentelor, dar și creativitatea în desăvârșirea estetică a farfuriei.

finalaeuropaestipellegrinochef

Peste 3000 de bucătari din peste 90 de țări s-au înregistrat pe platforma dedicată FineDiningLovers.com, înscriind în concurs preparate reprezentative, în conformitate cu personalitatea lor gastronomică, cu gusturile și preferințele lor culinare. Dintre aceștia, au fost selectați doar 10 semifinaliști pentru fiecare dintre cele 20 de regiuni geografice indexate în concurs.

Este pentru al doilea an în care România participă la eveniment, fiind gazda regiunii Europei de Est a S.Pellegrino Young Chef. Juriul acestei etape de concurs este format din nume de rezonanță în gastronomie, precum Adrian Hădean din România, Tomas Kavcic din Slovenia și Modest Amaro din Polonia.

în regiunea Europei de Est, Chef Mentor-ul este Adrian Hădean, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, cunoscut ca prezentator al unor emisiuni de televiziune și radio cu specific culinar, dar și ca blogger specializat în gastronomie. Finalistul competiției regionale S.Pellegrino Young Chef va beneficia de susținerea lui Adrian Hădean prin prisma faptului că Chef Mentor-ul ajută la îmbunătățirea preparatului unic, oferind sugestii și fiind călăuză pentru pregătirea finalei mondiale și câștigarea aprecierii juriului.

Competiția este o oportunitate unică pentru participanți de a intra în contact, de a învăța și de a interacționa cu cei mai renumiți chefi internaționali. Impresionantul juriu din marea finală – cei Șapte înțelepți – îi aduce la aceeași masă pe David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne și Roberta Sudbrack.

S.Pellegrino Young Chef 2016 oferă bucătarilor tineri și talentați oportunitatea pe care o caută pentru a se afirma. Programul a fost creat de cea mai cunoscută apă naturală carbogazoasă din lume, S.Pellegrino, pentru a-și reconfirma angajamentul în promovarea noilor talente, consolidarea și popularizarea culturii de tip fine dining în jurul lumii.

Lista completă a semifinaliștilor din regiune: Nicolae Predescu, Ljubisa Pljevaljcic, Filip Voicu, Milan Tanczer, Rodrigo Sandor, Vlad-Mihail Burlacu, Bogdan Manea, Anca Elena Socoliuc, Igor Belošević și Barnabás Hack.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302