Încep înscrierile la concursul Bucătarul de Aur al Bucureştiului 2012

Încep înscrierile la concursul Bucătarul de Aur al Bucureştiului 2012
person Horeca
access_time_filled

bucataraurFederația Bucătarilor din România, cu sprijinul Bilancia și Ramada Bucharest Parc, organizează a 4-a ediție a competiției „Bucătarul de Aur al Bucureștiului”. Bucătarii profesioniști sunt invitați să se înscrie la concurs începând de astăzi, 12 noiembrie, până pe 30 noiembrie, ora 12.00, pe site-ul www.aromacenter.ro.

Concursul se adresează tuturor restaurantelor din București, indiferent dacă sunt independente sau în cadrul hotelurilor. „Bucătarul de aur al Bucureștiului nu este doar o competiție de artă culinară, este un spectacol complex care implică dăruire, tehnică, eleganță și caritate. Competiția readuce în lumina reflectoarelor gastronomia românească, pe care aspiranții la trofeu o regândesc punând-o în valoare în tendințele moderne ale artei culinare”, se arată într-un comunicat de presă emis de organizatori.

Prima etapă a concursului, semifinala, va avea loc în data de 4 decembrie 2012 la Centrul de Excelență în Gastronomie și Tehnologii Alimentare – Aroma, din Corbeanca. Bucătarii calificați cu minimum 60 de puncte, vor promova în finală, care se va desfășura sub forma unei seri de gală, la Ramada Bucharest Parc, Terra Grand Ballroom, în data de 18 decembrie a.c. În cadrul galei, meniurile concurenților vor fi vândute, iar suma colectată va fi donată Asociației Sfântul Arhidiacon Ștefan.

artaculinaraTematica pentru semi-finală o constituie realizarea unui meniu din trei servicii (gustare, preparat de bază, desert) pentru 2 persoane, cu specific românesc respectând tendințele gastronomiei moderne. Timpul de execuție a meniului este de 90 de minute. Fiecare serviciu va fi scos spre jurizare la interval de 10 minute. Tematica pentru finală este identică celei din semifinală. Sunt admise îmbunătățiri ale meniurilor calificate. Concurenții vor avea de aranjat în finală câte o masă pentru 8 persoane.

Trofeul Bucătarul de Aur al Bucureștiului a fost câștigat anul trecut de Eugen Grosu, bucătar șef la restaurantul Casa Doina. Trofeul este transmisibil, câștigatorul primește placheta și trofeul care se păstrează timp de 1 an. Rămâne de văzut cine va fi câștigătorul trofeului anul acesta.

Iată cele 3 etape pe care concurenții vor trebui să le parcurgă anul acesta:

Etapa I: 12 Noiembrie 2012 – 30 Noiembrie 2012 ” înscrierea concurenților în concurs. Înscrierile în concurs se vor opri la data de 30 noiembrie 2012, ora 12.00.

Etapa II:  4 decembrie 2012: desfășurarea semi-finalei ” ora 14.00

Etapa III: 18 decembrie 2012: desfășurarea finalei, respectiv a concursului gastronomic și a festivității de premiere.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302