Ivan Patzaichin aduce conceptul Ivan Pescar în București

Ivan Patzaichin aduce conceptul Ivan Pescar în București
person Horeca
access_time_filled

După succesul avut cu restaurantul Ivan Pescar din Tulcea (deschis în 2015), Ivan Patzaichin aduce conceptul și la București. Un pas firesc, în condițiile în care mai mult de jumătate din clienții de la Tulcea sunt bucureșteni, ne-a declarat Teodor Frolu, partener la Ivan Pescar, cu ocazia deschiderii restaurantului. Restaurantul cu specific exclusiv pescăresc se deschide pentru public astăzi, la parterul clădirii The Ark din capitală, vis-a-vis de piața de flori George Coșbuc. De ce tocmai în această zonă? Pentru că inițiatorii conceptului cred cu tărie că dacă ai un produs de calitate oamenii vor veni la tine indiferent de locație.

Toată lumea, gândindu-se la Ivan, o să spună ‘da de ce nu te-ai dus în Floreasca sau în altă zonă?’; noi credem că nu locația contează, dacă ai un produs de calitate. Nu vrem să fim în zona de consum a Bucureștiului, vrem să creăm noi o zonă. Este ca un fel de statement că am venit aici în Piața de Flori, noi credem foarte mult în zona asta a Bucureștiului nedezvoltată dar care după mine e una cu potențialul cel mai mare”, ne-a declarat Teodor Frolu, membru fondator al Asociației Ivan Patzaichin.

ivanpescartulcea

Restaurantul – “o declarație de dragoste pentru Delta Dunării”

Ivan Pescar nu este un simplu restaurant de pește, este de fapt o declarație de dragoste pentru Delta Dunării, un proiect născut din pasiunea pentru gusturile și miresmele Deltei, așa cum afirmau inițiatorii proiectului încă din 2015.

Conceptul gastronomic se bazează pe păstrarea tradiției, pe rețete tradiționale, și tocmai de aceea au fost aduse de la Tulcea bucătărese lipovence, care s-au specializat în bucătăria deltaică tradițională și care lucrează prin rotație la restaurantul din Tulcea și la cel din București. Practic, bucatele sunt gătite respectând rețetele locului și, foarte important, perioadele de prohibiție.

în plus, inițiatorii Ivan Pescar încearcă să îmbine partea de gastronomie cu partea de turism și ecoturism, astfel că în cadrul restaurantului va funcționa și un centru de promovare turistică.

bucatarieivanpescar

(Photo credit: Emi Gheorghe)

Ivan Pescar este o inițiativă a Asociatiei Ivan Patzaichin și a Asociației Ro-Pescador care este o asociație de pescari din Delta Dunării. Asociația Ivan Patzaichin se preocupă de vreo 8 ani de zile de promovarea Deltei, dar dintr-o perspectivă combinată, adică a preluării tradiției și transformării ei într-un produs turistic, gastronomic. Din această colaborare a ieșit restaurantul Ivan Pescar. Ivan Pescar este o pasăre foarte frumoasă și foarte căutată de turiști și era interesantă combinația între Ivan Pescar pasărea și Ivan Patzaichin, promoterul acestui proiect. Ideea a fost să combinăm expertiza noastră în design cu expertiza locală de a pregăti peștele în mod tradițional, și aici e foarte important de precizat, vorbim de rețete tradiționale pe bază de pește (…). Bucătăria este susținută de bucătărese localnice, lipovence care s-au specializat în bucătăria tradițională (…) De fapt secretul bucătăriei de pește este că tradiționalul îi certifică un anumit mod de preparare, la un anumit tip de pește, într-un anumit sezon. Asta este valoarea adăugată a acestei bucătării. Din cauza asta am spus non-fusion aici. Din punct de vedere gastronomic noi încercăm să păstrăm tradiția, originalul, dar sigur inovăm în felul în care servim, prezentăm”, mai spune Teodor Frolu.

intrareivanpescar

(Photo credit: Emi Gheorghe)

Reprezentanții restaurantului au introdus și conceptul de scrumbia bar, unde oaspeții pot degusta diverse aperititive alături de vinuri locale, “o combinație validată de tradiție”, mai spune Teodor Frolu. “încercăm să avem vinuri locale, dar și soiuri specifice, mai puțin cele tradiționale, comerciale. Vrem ca acest loc să fie nu doar unul în care consumi ci și un loc de educație”.

Restaurantul are o capacitate de 65 de locuri și va fi deschis în intervialul orar 12.00-23.00. Un avantaj din punct de vedere al spațiului este faptul că acesta permite organizarea de evenimente.

Despre o posibilă extindere a conceptului Ivan Pescar în București, dar și în alte orașe din țară, reprezentantul Ivan Pescar a spus doar “Doamne ajută, haideți să vedem cum merge acesta”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302