Lazăr Cristian a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureştiului

Lazăr Cristian a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureştiului
person Horeca
access_time_filled

gastronomieromaneascaA patra ediție a competiței de artă culinară „Bucătarul de Aur al Bucureștiului”, și-a desemnat ieri, 18 decembrie, câștigătorul. Lazăr Cristian, ajutat de Iulian Chivu de la Grand Hotel Continental, a câștigat trofeul Bucătarul de Aur al Bucureștiului 2012, anunță Federația Bucătarilor din România.

Gastronomia românească, cea care a dat naștere ideii acestui concurs, a avut reprezentanți care au onorat-o prin munca și talentul lor. Cele patru echipe calificate în finală au încântat cei peste 70 de invitați la Seara de Gală de aseară cu bucate alese inspirate din bucătăria românească, însă toate pregătite într-o manieră modernă. Bran Arpad de la Buffalo Steak House, Ivan Florin Marian de la Casa Mediterană, Dobre Alexandru de la Casa Doina și Lazăr Cristian de la Grand Hotel Continental au demonstrat că arta culinară românească este versatilă și poate fi nu numai gustoasă, dar poate încânta și privirile.

castigatorbucataruldeaur2012

Alături de aceștia au mai pregătit câte 8 meniuri reprezentanții gazdelor, bucătarii de la Casa Doina „La Parc”, echipa naționala olimpică de juniori a României, condusă de Dragoș Bercea și câștigătorul ediției de anul trecut a concursului Bucătarul de Aur al Bucureștiului, Eugen Grosu.

Seara de gală a fost presărată cu momente muzicale susținute de formația Five O’clock, de reprezentații de dans, dar și de o licitație de fotografii realizate pentru a omagia munca țăranului român. Inițiatorul proiectului, bucătarul francez David Contant, dorește prin acest proiect să scoată în evidență bogăția de ingrediente de pe teritoriul României și modul în care arta culinară la cel mai înalt grad de rafinament le poate folosi. Toate aceste momente au fost prezentate de Romana Rista, o pasionată a gastronomiei, care s-a alăturat demersului organizatorilor.

Întregul spectacol realizat sub boneta „Bucătarului de Aur al Bucureștiului” i-a avut beneficiari și pe copiii de la Asociația Sfântul Stelian. Toți banii colectați din vânzarea meniurilor au fost donați de organizatori acestei organizații care luptă pentru binele celor mici. Copiii au susținut chiar și un concert de colinde, pentru a aduce un argument în plus că nu numai trebuie ajutați, dar și că merită.

Pe tot parcursul desfășurării reprezentațiilor artistice, concurenții au lucrat pentru a scoate cele mai bune preparate care să le aducă în final Trofeul „Bucătarul de Aur al Bucureștiului”. Juriul a fost format din profesioniști desăvârșiți ai gastronomiei: Wynand Vogel, Henrik Sebok, Cornelia Ghișoi, David Contant, Maria Popa și Ion Toma, bucătar consultant Unilever Food Solutions.

concursbucataruldeauralbucurestiului

După cinci ore de muncă, echipa de jurați a anunțat câștigătorul. Brad Arpad și ajutorul său, Daniela Zgimbau au ocupat locul 4, Dobre Alexandru și Ionut Brăteanu – locul 3, Ivan Florin Marian și Miloși Alexandru- locul 2. Câștigătorul marelui trofeu „Bucătarul de Aur al Bucureștiului”a fost desemnat Lazăr Cristian, împreună cu ajutorul său Iulian Chivu de la Grand Hotel Continental.

Federația Bucătarilor din România, organizatorul evenimentului subliniază că organizarea acestei competiții nu ar fi fost posibilă fără ajutorul sponsorilor care au înțeles importanța unui astfel de concurs într-o capitală europeană: Ramada Bucharest Parc, Unilever Food Solutions, Chef Malta, Concept Hotels, Fusion Techniques, Serve România și Gabriela Berechet Consulting.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302