Mai sunt 3 zile de înscrieri la concursul “Bucătarul de Aur al Bucureştiului”

Mai sunt 3 zile de înscrieri la concursul “Bucătarul de Aur al Bucureştiului”
person Horeca
access_time_filled

Pregătirile pentru competiția Bucătarul de Aur al Bucureștiului au intrat în linie dreaptă. Mai sunt doar trei zile în care bucătarii profesioniști se pot înscrie la ultima competiție gastronomică din anul 2012. Lista aspiranților la marele trofeu este lungă, iar sponsorii se arată dornici să sprijine organizatorii în demersul de a organiza cel mai important concurs de artă culinară din Capitală, anunță Federația Bucătarilor din România. Concursul se adresează tuturor restaurantelor din București, indiferent dacă sunt independente sau în cadrul hotelurilor.

bucataruldeauralbucurestiului2012

Prima etapă a concursului, Semifinala, va avea loc marți, 4 decembrie, la Centrul de Excelență în Gastronomie și Tehnologii Alimentare – Aroma, din Corbeanca. Bucătarii calificați cu minimum 60 de puncte, vor promova în finală, care se va desfășura sub forma unei seri de gală, la Ramada Bucharest Parc, Terra Grand Ballroom, în data de 18 decembrie.

„Bucătarul de aur al Bucureștiului nu este doar o competiție de artă culinară, este un spectacol complex care implică dăruire, tehnică, eleganță și caritate. Competiția readuce în lumina reflectoarelor gastronomia românească, pe care aspiranții la trofeu o regândesc punând-o în valoare în tendințele moderne ale artei culinare”, se arată într-un comunicat emis de FBR.

Trofeul Bucătarul de Aur al Bucureștiului a fost câștigat anul trecut de Eugen Grosu, bucătar șef la restaurantul Casa Doina. Trofeul este transmisibil, câștigatorul primește placheta și trofeul care se păstrează timp de 1 an.

artaculinara2

Competiția este organizată de Federația Bucătarilor din România, cu sprijinul Bilancia și Ramada Bucharest Parc și a ajuns deja la a 4-a ediție.

Regulamentul oficial al concursului Bucătarul de Aur al Bucureștiului îl găsiți AICI.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302