O declarație care poate îngreuna și mai mult restartarea business-urilor HoReCa

O declarație care poate îngreuna și mai mult restartarea business-urilor HoReCa
person Horeca
access_time_filled

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că “cea mai mare probabilitate de infectare cu noul coronavirus este în interiorul restaurantelor și trebuie să mai așteptăm două săptămâni, până la 1 iulie, cu deschiderea acestora”, subliniind că nu poate trece peste recomandările medicilor.

Dincolo de eficiența sau ineficiența unei astfel de măsuri din punct de vedere sanitar (amânarea cu încă 2 săptâmâni a redeschiderii restaurantelor), o astfel de declarație poate face mult rău industriei de restaurante, pe o perioadă îndelungată.

Pentru o industrie și asa grav afectată cum este HoReCa, un astfel de mesaj transmis (constant) în spațiul public ar putea contribui la o recuperare mult mai lentă a industriei, iar inocularea ideii că ne putem îmbolnăvi într-un astfel de loc și crearea unei reputații negative a ideii de “mers la restaurant” ar putea fi o piedică importantă pentru restartarea business-urilor din HoReCa.

declaratie

Astfel, prima consecință ce va fi resimțită de industria HoReCa va fi reputația negativă a ideii de “ieșit în oraș”.

Această percepție va trebui schimbată, doar că procesul va fi greoi și va necesita mult timp și bani din partea operatorilor, care vor trebui ajutați de autorități, măcar prin mesajele care vor fi transmise în spațiul public în perioada post-pandemie.

în ultimele luni, oficialitățile au făcut o serie de declarații, să le spunem nefericite, la adresa industriei HoReCa, amintim aici declarația premierului României, care spunea că, din punct de vedere economic, contribuția sectorului HORECA la PIB-ul României este “limitată” și nu reprezintă “deocamdată” o urgență.

Pe lângă măsurile de ajutorare a industriei luate de autorități, poate că ar trebui și mai multă atenție la formularea mesajelor transmise în spațiul public, atunci când se face referire la sectorul HoReCa.

Asta dacă ne dorim să (mai) avem o industrie HoReCa.

Articol scris de Diana Sbârcea.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302