Restaurantele, cluburile și barurile rămân în atenția pompierilor

Restaurantele, cluburile și barurile rămân în atenția pompierilor
person Horeca
access_time_filled

 controalepompierihorecaPeste 1000 de controale au fost efectuate în decursul săptămânii trecute, la nivel național, la unități de alimentație și de agrement, precum și la unități turistice, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

în cursul acestei săptămâni (4-10 iulie 2016, n.r.), inspectorii de prevenire au continuat activitățile de îndrumare și control, pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor la operatori economici cu activități în domeniile comerț, alimentație publică și de agrement (cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol), precum și la unitățile turistice.

Astfel, personalul specializat a desfășurat 1.018 controale la nivel național, în urma cărora au fost aplicate 2.695 sancțiuni contravenționale (2.234 avertismente și 461 amenzi), în cuantum de 505.300 lei”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Pe lângă identificarea și înlăturarea disfuncționalităților specifice, specialiștii au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceștia să cunoască și să respecte regulile de prevenire a incendiilor și au desfășurat exerciții de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

De asemenea, în perioada menționată, la nivel național s-au realizat 1.058 acțiuni pentru educarea preventivă, pregătirea și verificarea adoptării măsurilor de protecție a populației privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Totodată, inspectorii de prevenire au fost angrenați în 9 comisii de recepție pentru verificarea respectării cerințelor de securitate la incendiu pe timpul execuției lucrărilor de construcții și au continuat analizarea documentațiilor necesare acordării avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu și protecție civilă.

Concomitent cu activitățile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităților operative de intervenție au efectuat și acțiuni de recunoaștere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.

Intervenție

în plan operațional, în aceeași perioadă, la nivel național au fost derulate 6.051 intervenții, salvatorii fiind solicitați la 379 misiuni de stingere a incendiilor, 4.946 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 23 misiuni de descarcerare și 142 pentru deblocare/salvare, pe timpul cărora au fost salvate 53 de persoane.

De asemenea, în cele cinci zile, 4.768 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical și terapie intensivă mobilă.

Asigurarea climatului de siguranță la nivelul comunității și crearea culturii de securitate rămân principalele obiective ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și unităților subordinate, precizează reprezentanții IGSU.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302