Restaurantele rămân închise la interior și după 15 iulie

Restaurantele rămân închise la interior și după 15 iulie
person Horeca
access_time_filled

Restaurantele rămân închise la interior și după data de 15 iulie, au anunțat astăzi autoritățile, care au decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile și menținerea restricțiilor actuale, pe fondul evoluției epidemiologice. Prelungirea stării de alertă se ia prin hotărâre de guvern, asupra căreia Parlamentul nu poate să-și mai dea acordul sau să o modifice.

Situația epidemiologică nu este bună. Avem și astăzi peste 600 de persoane infectate cu noul coronavirus, ceea ce este foarte mult. în aceste condiții, starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, fără introducerea de noi restricții, dar și fără noi relaxări”, a declarat astăzi Președintele României, Klaus Iohannis.

restauranteinchiseromania

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat aseară într-o apariție televizată, la Digi 24, că “Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condițiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut. Nu facem decât să escaladăm evoluția cazurilor”.

Acesta a adăugat că speră ca proprietarii de terase să înțeleagă necesitatea de a respecta pe teritoriul afacerii lor măsurile impuse de autorități. “Sunt convins că orice patron de terasă care vrea să își mențină businessul și vrea să aibă afacerea în continuare mergând, dacă impune aceste măsuri clienților care îi calcă pragul, atunci oamenii vor respecta aceste reguli”, a punctat acesta.

Potrivit acestuia, 1 august este următorul termen la care se vor lua noi decizii.

Evaluăm situația din două în două săptămâni. Dacă evoluția va fi semnificativ descrescătoare, vom lua și măsurile necesare pentru o nouă relaxare. 1 august este următorul termen”, a declarat Ministrul Economiei.

Sursă foto: www.eater.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302