S.Pellegrino caută cel mai bun tânăr chef din lume

S.Pellegrino caută cel mai bun tânăr chef din lume
person Horeca
access_time_filled
  • competitieyoungchef2016S.Pellegrino lansează S.Pellegrino Young Chef 2016, proiectul global de recrutare ce are ca scop găsirea celui mai bun tânăr chef din lume.

“Ca urmare a succesului notabil al primei ediții, ce a avut mai bine de 3,000 de aplicanți dornici de participare, S.Pellegrino – un ambasador al bunului gust Italian și al restaurantelor stilate internaționale – lansează S.Pellegrino Young Chef 2016, proiectul global de recrutare ce are ca scop găsirea celui mai bun tânăr chef din lume”, se arată într-un comunicat.

Această inițiativă unică, ce împarte lumea în 20 de arii geografice și în care se implică aproximativ 100 din cei mai buni bucătari internaționali ca jurați, 20 de finaliști, 20 de mentori și un juriu cu adevărat excepțional, reflectă dedicația S.Pellegrino pentru a susține tinerele talente, se precizează în comunicat.

Aplicațiile se pot completa începând cu data de 1 Ianuarie 2016 pe site-ul www.finedininglovers.com

Unul dintre talentele acestei competiții, Chef-ul irlandez Mike Moriarty, un adevărat veteran și câștigător al competiției din 2015 afirmă despre experiența sa pozitivă: “Am fost încântat și onorat să fiu numit S.Pellegrino Young Chef 2015. Această etapă a fost o experiență de neuitat. Am întâlnit o mulțime de bucătari fantastici în această competiție iar acest titlu a avut un impact incredibil asupra întregii mele cariere”.

S.Pellegrino Young Chef 2016 va prezenta un panel reînnoit în ceea ce priveste juriul, Cei Șapte înțelepți, ce vor fi responsabili cu selecția celor mai talentați tineri bucătari din lume. Juriul va fi compus din unii dintre cei mai prestigioși maeștri bucătari din lume, precum David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne and Roberta Sudbrack.

S.Pellegrino Young Chef este o competiție globală ce se desfășoară în mai multe etape.

Etapa Unu – Aplicația Online

începând cu 1 Ianuarie 2016 și până pe 31 Martie, toți tinerii bucătari internaționali vor avea posibilitatea de a-și depune aplicația împreună cu un preparat unic, în Engleză pe site-ul www.finedininglovers.com, publicația online pentru cei pasionați de mâncare și gătit care este susținută cu mândrie de S.Pellegrino și Aqua Panna. Tinerii aplicanți trebuie să aibă cel mult 30 de ani și trebuie de asemenea să aibă experiență de cel puțin un an de lucru într-un restaurant ca chef, sous chef sau chefs de partie.

Etapa Doi – Selecția participanților Regionali și a Câștigătorului Regional

Toți candidații vor fi împărțiți în 20 de regiuni* conform originii lor geografice, și depunerile lor vor fi evaluate de ALMA, centrul internațional lider mondial pentru training și educație în ceea ce privește bucătăria italiană (www.alma.scuolacucina.it). De-a lungul lunii Aprilie, ALMA va selecta zece finaliști pentru fiecare regiune, respectând cele cinci Reguli de Aur: ingrediente, îndemânare, geniu, frumusețe, și mesaj.

…și Finalele Regionale

Cei zece finaliști selectați din cele 20 de regiuni geografice vor trece apoi la etapa Finalelor Locale, unde vor avea loc competiții live în fiecare regiune începând cu 1 Mai până pe 15 August. Pe parcursul acestei etape finaliștii vor găti preparatele lor unice pentru un juriu exclusiv format din bucătari de top independenți care vor gusta preparatele și vor selecta un câștigător, urmând cele cinci Reguli de Aur.

în regiunea Europei de Est, juriul include nume rezonante precum Adrian Hădean (România), Tomaz Kavcic (Slovenia) and Modest Amaro (Polonia).

Până la sfârșitul lunii August 2016, cei mai buni 20 de tineri bucătari regionali vor fi anunțați ca finaliști oficiali. Fiecărui finalist îi va fi atribuit un „Mentor Chef”, unul dintre membrii juriului regional, care vor oferi tinerilor bucătari sugestii pentru a îmbunătăți preparatul lor unic și pentru ai ajuta să se pregătească pentru finala la nivel mondial.

în regiunea Europei de Est Chef-ul Mentor este Adrian Hădean, unul din cei mai apreciați bucătari profesioniști din România, fostă gazdă a emisiunilor de televiziune cu specific culinar, blogger culinar, și membru din juriu al unor competiții prestigioase de gătit.

Etapa Trei – Evenimentul de Sfârșit – Marea Finală

Pe 13 Octombrie 2016, toți finaliștii Young Chef se vor aduna în Milano pentru etapa finală, ce constă într-o competiție de gătit intensă, timp de două zile în fața panelului de jurați internaționali, cei Șapte înțelepți, ce vor acorda premiul S.Pellegrino Young Chef 2016.

Regulamentul de concurs complet și formularul de cerere va fi disponibil pe www.finedininglovers.com. Revista online va acoperi, de asemenea, fiecare fază locală și internațională a proiectului cu conținut exclusiv, inclusiv Marea Finală Live in Milano .

Urmăriți concursul prin hashtag-ul #SPYoungChef pentru a nu pierde nicio actualizare cu privire la eveniment.

*CELE 20 DE REGIUNI

1.         Italia

2.         Franța

3.         Germania-Austria

4.         Elveția

5.         Spania-Portugalia

6.         Anglia-Irlanda

7.         Rusia/Regiunea Baltica/CIS (fosta Uniune Sovietică)

8.         Scandinavia (Norvegia/Suedia/Finlanda/Danemarca)

9.         Europa de Est

10.       BeNeLux

11.       Țările Mării Mediterane

12.       USA

13.       Canada

14.       Africa-Orientul Mijlociu

15.       America Latină- Caraibe

16.       Pacific (Australia/NouaZeelandă/Insulele Pacifice)

17.       China

18.       Japonia

19.       Asia de Nord Est și Centrală

20.       Asia de Sud Est

 

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302