Școala Barmania și WineTaste continuă cursurile de somelieri și în 2014

Școala Barmania și WineTaste continuă cursurile de somelieri și în 2014
person Horeca
access_time_filled

curssomelier2014Agenția de Somelieri „WineTaste” în parteneriat cu Școala Barmania vor organiza și în 2014 Cursul de Somelier, acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației prin Autoritatea Națională de Certificări (A.N.C.- C.N.F.P.A.), se arată într-un comunicat de presă.

Cursul este dedicat celor care doresc să-și însușească eleganța servirii vinurilor, alături de cunoștințe esențiale despre tipurile de vin și asocierea acestora cu preparatele culinare. Programa a fost gândită ca o platformă teoretică, dar și practică, de inițiere în profesia de somelier și care stă la baza pregătirii celor care activează în industria HoReCa.

Astfel, cursul, eșalonat de-a lungul a 170 de ore, implică parcurgerea tuturor etapelor de predare teoretică  și aplicații practice, individual și pe echipe.

Lectorii principali ai cursului sunt somelieri de prestigiu, renumiți pentru activitatea lor pe plan național, dar și pentru participarea la numeroase evenimente și training-uri de specialitate în afara țării: Sergiu Nedelea și Cristian Grigore, cu sprijinul partenerilor de la Barmania Bogdan Nicolae și Mihai Pamfil.

Pentru recunoașterea competențelor, la absolvirea cursului, în cea de-a cincea săptămână, cursanții susțin un examen ce constă într-o probă teoretică, una practică și prezentarea unui proiect. În urma absolvirii acestui curs, participanții primesc un Certificat de Somelier recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educației și Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților.

În primul an de activitate, Agenția „WineTaste” a format 76 de cursanți, în șapte serii. Absolvenții au provenit din diferite medii socio-profesionale, entuziaști, antrepenori, lucrători în alimentația publică, membrii ai echipelor de vânzare, reprezentanți ai producătorilor, sau importatorilor,  jurnaliști, blogeri, bancheri, un notar public și chiar un cetățean chinez. Orele s-au ținut în sediul Școlii Barmania, din București, str. Foișorului 122-124, Sector 3 și în Galați, în sediul din str. Domnească, nr. 70.

Pe parcursul orelor de studiu teoretic și practic, s-au degustat 420 vinuri liniștite, 42 vinuri efervescente și peste 80 de vinuri speciale și distilate. Suplimentar, în timpul cursurilor, viitorii somelieri au fost inițiați în tehnica serviciului cafelei și a cigarurilor. Probele au fost achiziționate direct, sau au fost puse la dispoziție de către partenerii care au înțeles oportunitatea promovării produselor lor prin viitorii somelieri.

Ca urmare a reacțiilor pozitive apărute în urma încheierii fiecărei serii, Agenția „WineTaste”, împreună cu aceiași parteneri, va dezvolta această inițiativă de formare profesională și în anul următor„, se arată într-un comunicat de presă. Mai multe detalii despre acest curs veți găsi pe www.curssomelier.ro, site-ul de comunicare al acestei inițiative a Agenției de Somelieri „WineTaste”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302