Traficul în restaurantele de pe glob a scăzut semnificativ în 2011

Traficul în restaurantele de pe glob a scăzut semnificativ în 2011
person Horeca
access_time_filled

Traficul în restaurantele din majoritatea țărilor de pe glob a scăzut semnificativ în trimestrul al treilea din 2011, cea mai drastică scădere fiind înregistrată în restaurantele din Spania – datorită slăbiciunii economice – și în restaurantele din Japonia – datorită cutremurului care a zguduit această țară în martie 2011, a anunțat compania de cercetare de piață The NPD Group într-un comunicat de presă emis pe 4 ianuarie 2012.

meals

Cauzele principale ale scăderii traficului în restaurante sunt încrederea scăzută a consumatorilor și grijile din zona economică, care s-au reflectat în modul de comportare al consumatorilor.
Există totuși și țări unde restaurantele au înregistrat creșteri în 2011. Economiile în creștere sau țările mai stabile din punct de vedere economic precum Canada, China și Franța au încurajat mai multe vizite ale consumatorilor în restaurante. China a înregistrat o creștere a traficului de 19% față de același trimestru al anului anterior.
,,Deși traficul în restaurantele din China a înregistrat o creștere de 19% față de anul trecut, încrederea consumatorilor din această țară nu mai este la fel de puternică ca anul trecut, a declarat Christina Ma, director China foodservice. Consumatorii chinezi au devenit mai precuați cu banii proprii și se obervă o tendință de reorientare către unităție mai ieftine și mai accesibile decât restaurantele, precum unitățile de tip bakery sau cafenelele”.
restaurants_16Italia, deși a trebuit să facă față uneia dintre cele mai dificile perioade din punct de vedere al economic, a terminat semestrul 3 din 2011 pe plus în ceea ce privește vizitele italienilor la restaurante. Australia în schimb, deși a înregistrat o creștere economică, a experiementat o scădere a traficului în restaurante, în 2011.
Potrivit companiei NPD Group promoțiile și discounturile vor juca și în 2012 un rol important în atragerea clienților la restaurante.
„Există atât semne pozitive cât și semne de slăbiciune în sectorul restaurației la nivel mondial. În timp ce câteva țări monitorizate au înregistrat creșteri de trafic, veștile pentru al treilea semestru din 2011 la nivel global sunt dezamăgitoare”, a declarat Bob O’Brien de la NPD Group.
Compania de cercetare a monitorizat țări precum Australia, Canada, China, Franța, Germania, Italia, Japonia, Spania, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Sursa: npd.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302