Un lanț de restaurante se extinde rapid în România

Un lanț de restaurante se extinde rapid în România
person Horeca
access_time_filled

restaurantespartanLanțul de restaurante de tip fast-food Spartan a deschis o nouă unitate în Mega Mall București și își propune să deschidă câte un restaurant în fiecare mare centru comercial din capitală. La ora actuală, sub marca Spartan funcționează 24 de restaurante în toată țara.

Investiția în noul restaurant din Mega Mall este de 70.000 de euro. Prognoza de vânzări de 600.000 de euro este una realistă, având în vedere prognozele inițiale și cifrele din primele două luni și jumătate de la deschidere, spun reprezentanții lanțului. 

Credem că la baza volumului mare de vânzări pe care l-am anticipat, și care se și confirmă până acum, stă franciza Spartan, un concept de foarte bună calitate care și-a confirmat deja succesul atât în București, cât și în alte mari orașe din țară. Mega Mall, chiar dacă este un mall nou, are un trafic bun și în continuă creștere, iar noi oferim produse de calitate la un preț corect și promoții periodice, lucru apreciat de clienții acestui tip de restaurante”, declară Constantin Puiu, Senior Partner Spartan Food, care a preluat franciza Spartan pentru Mega Mall București.

în prezent, în Spartan Mega Mall se înregistrează un trafic de aproximativ 10.000 de clienți pe lună, cifră obținută din numărul de bonuri eliberate la casă, dar majoritatea clienților nu cumpără doar pentru ei, astfel că cifra totală a clienților serviți se situează la circa 15.000

“(…) Extinderea noastră în București, în această a doua locație, s-a bazat pe succesul restaurantului Spartan din Sun Plaza Shopping Center, primul deschis în București și inaugurat în mai 2014. Restaurantul a înregistrat în iunie 2016 o creștere a cifrei de vânzări de peste 40%, față de aceeași lună a anului trecut, rezultat excelent datorat traficului foarte mare generat de chiriașii importanți și foarte bine aleși din acest centru comercial. Succesul din Sun Plaza a constituit rampa de lansare a extinderii din București”, a adăugat Constantin Puiu.

Planuri de extindere

Planul de dezvoltare a rețelei Spartan pentru București include deschiderea a încă trei noi restaurante pentru anul în curs și inaugurarea a încă două în 2017. Acestea se vor adăuga celor din Sun Plaza și Mega Mall, și vor fi deschise atât de Spartan Food Restaurante, compania deținută de Constantin Puiu, cât și de alți francizați.

Extinderea în capitală se produce ca o mișcare firească, pentru că Bucureștiul a confirmat că este potrivit ca destinație strategică pentru franciza Spartan. Bucureștenii apreciază conceptul original, stilul de meniu și orientarea noastră către mâncare sănătoasă, factori ce ne diferențiază de majoritatea fast-food-urilor existente la ora actuală pe piață”, declară Ștefan Mandachi, CEO Strong MND, compania deținătoare a francizei Spartan.

Spartan este o rețea de restaurante care a plecat de la un concept de inspirație grecească pe care l-a individualizat. în momentul de față cele cinci sosuri servite în restaurantele Spartan sunt marcă înregistrată. Rețetele folosite sunt pe bază de carne frăgezită în iaurt, care nu conține aditivi, iar lipia sau pyta, cum apare în meniu, este pregătită în fața clientului. Toate produsele din carne sunt în prealabil supuse analizelor.

Spartan face parte din grupul de francize Strong MND, companie francizoare care deține și platforma www.francizelacheie.ro. Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 de Ștefan Mandachi și numără 24 de restaurante, dintre care 11 sunt restaurante proprii și alte 13 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 15 orașe din țară: Suceava, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Deva.

SC Spartan Food Restaurante SRL este firma care a primit franciza Spartan pentru Mega Mall. Compania a fost înființată de Constantin Puiu în anul 2014 și a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de peste 500.000 de euro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302