Ungaria a câștigat concursul gastronomic Bocuse d’Or Europe 2016

Ungaria a câștigat concursul gastronomic Bocuse d’Or Europe 2016
person Horeca
access_time_filled

Chef Tamas Szell și echipa sa (Ungaria) au câștigat aurul la cea mai prestigioasă competiție continentală de gastronomie, Bocuse d’Or Europe 2016, care s-a desfășurat săptămâna aceasta în capitala Ungariei, oferind astfel un motiv de mândrie pentru țara gazdă. Echipa Ungariei a împărțit podiumul cu echipa Norvegiei, care a câștigat medalia de argint, și cu echipa Suediei, care a luat bronzul.

ungariaaurbocuse

Bucătari din 20 de țări s-au întrecut în capitala Ungariei, în perioada 9 – 10 mai. Victoria Ungariei înseamnă că echipa câștigătoare, formată din Tamas Szell, Kevin Szabó, Frigyes Vomberg și Szabina Szulló, va participa la finala competiției Bocuse d’Or care se va desfășura în Lyon în ianuarie 2017, alături de bucătari din Olanda, Elveția, Franța, Belgia, Danemarca, Islanda, Finlanda și Estonia.

Chefii și echipele lor au avut la dispoziție 5 ore și 35 de minute pentru a prepara 2 feluri de mâncare, unul pe bază de carne (cerb) și altul pe bază de pește (sturion). Toate ingredientele oferite concurenților au provenit din Ungaria.

întrebat câtă muncă și pregătire a stat în spatele succesului său, Tamas Szell a spus: “4 luni și jumătate și mulți mulți ani”.

în vârstă de 34 de ani, Tamas Szell este sous-chef la restaurantul Onyx din Budapesta, care a devenit în anul 2011 a doua locație din Ungaria distinsă cu o stea Michelin.

Ungaria a debutat în competiția Bocuse d’Or în anul 2013, când o echipă condusă tot de Tamas Szell a terminat pe poziția a 10-a din 24.

ungariabocuseaur

 Bocuse d’OR este una dintre cele mai prestigioase competiții de gătit din lume, iar pentru chefi reprezintă un punct culminant în cariera lor.

Aceasta este o competiție despre bucătari adevărați, nu este un reality show de televiziune, totul este real; e ca la un eveniment sportiv, totul se întâmplă live în fața audienței”, a declarat Jérome Bocuse.

Pregătirile pentru marea finală din ianuarie 2017 din Lyon au început deja. Acolo, echipele câștigătoare din Europa le vor întâlni pe cele din America Latină și de Nord și din Asia.

Sursa: www.hungarytoday.hu; www.euronews.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302