Unilever Food Solutions a adus bucătarii profesioniști împreună la #ChefsForChefs Cluj 2018

person Horeca
access_time_filled

Peste 300 de bucătari profesioniști, manageri de locație și distribuitori din regiunea Transilvaniei au participat pe 26 septembrie la Cluj, la primul eveniment regional aflat sub umbrela #ChefsForChefs. Conceptul #ChefsForChefs își propune să aducă bucătarii împreună, pentru a împărtăși idei și sfaturi și pentru a se inspira din noile trenduri gastronomice.

Astfel, specialiști din industria HoReCa din Cluj, Bistrița Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara s-au întâlnit pentru a discuta ultimele tendințe și a explora aromele și ingredientele prezentate în cadrul demonstrațiilor culinare.

chefsforchefseveniment

Strategia de evoluție a industriei HoReCa, în viziunea Unilever Food Solutions

Specialiștii Unilever Food Solutions (Roxana Croitoru, Marketing Leader și Evelina Baroiu, Trade Marketing Executive SE) au vorbit despre rolul Unilever Food Solutions în experiențele bucătarilor profesioniști, precum și despre tendințele culinare ce vor influența anii următori. Conform studiilor realizate la nivel global de către Food Energies, Kantar Futures, în 2017, industria culinară are nevoie de transparență, emoție, reinventare, flexibilitate și calitate.

De altfel, aceste trenduri se regăsesc din ce în ce mai des în programele Unilever Food Solutions. Proiectul RestoVille demonstrează tocmai pasiunea Unilever Food Solutions pentru reinventarea și evoluția industriei HoReCa. RestoVille este o platformă dedicată localurilor HoReCa din România, denumită „Orașul ieșitului în oraș” (în curând disponibil pe www.restoville.ro).

Panel de discuție și demonstrații culinare la #ChefsForChefs Cluj 2018

Evenimentul #ChefsForChefs a găzduit un panel și două demonstrații culinare. Chef Paul Siserman, CEO Black Sakura, owner și fondator Ink Chef Academy, Cluj a susținut o demonstrație culinară, pregătind două rețete savuroase, pe bază de pește.

chefsforchefs2

Chef Nicolae Vasile, Fondator Gastro Art și Bucătar Șef Papila Bistro, București și Chef Robert Voicu, Unilever Food Solutions România au pregătit o demonstrație culinară în care cuvântul-cheie a fost „Fusion”. Chefii au adus în discuție mâncarea tradițional românească, influențele asiatice în bucătăriile europene, tendințele și potențialul de integrare a preparatelor cu specific asiatic în meniurile restaurantelor cu specific internațional.

Tot despre aromele Fusion s-a discutat și la panelul „Influențele bucătăriei asiatice în gastronomia europeană”, unde speakeri au fost: Chef Nico Lontras, Fondator și Bucătar Șef – Rare Food, București și Chef Cătălin Petrescu, Bucătar Șef Nuba și Argentine Steak & Sushi, București.

#ChefsForChefs 2018 a fost scena multor evenimente speciale, precum cel prezentat de Modulab. Ioana Calen, Modulab, a propus un experiment în care s-au folosit căști neuronale pentru a arăta cât de puternic este perceput gustul în creier, ce îl determină pe consumator să revină în locațiile HoReCa preferate și, cel mai important, cum pot profita bucătarii și managerii de locație de acest lucru. Ioana a menționat faptul că Unilever Food Solutions a fost primul lor client din domeniul HoReCa, pentru care au realizat un astfel de experiment în Romania.

Pe drumul către fine dining partenerii au avut un rol esențial

Pentru că mâncarea este savurată cu mai multă plăcere alături de un vin bun, Crama La Salina a încheiat agenda evenimentului cu o prezentare despre vin și asocierile culinare. La Crama La Salina (www.cramalasalina.ro), invitații au aflat mai multe despre vinurile Issa și au putut degusta.

Unul dintre partenerii evenimentului #ChefsForChefs a fost Microgreens (www.microgreens.ro), la standul cărora participanții au putut testa diferite microplante. Iar la standul Saporoso (www.saporoso.eu) invitații au aflat totul despre echipamentele HoReCa.

microgreens

Transilvania Business a fost partenerul media #ChefsForChefs 2018.

Putem spune că așteptăm cu nerăbdare următorul eveniment #ChefsForChefs. Până atunci, puteți descoperi noutăți, momente inedite și rețete inspirate pe ufs.com! Iar despre conceptul UFS vă invităm să citiți mai departe.

Despre rolul Unilver Food Solutions în dezvoltarea HoReCa la nivel global

Cu branduri precum Knorr, Carte D’Or, Hellmann’s sau Rama, Unilever Food Solutions aduce în prim-plan cele mai bune ingrediente și soluții care pot ajuta orice bucătar să obțină mereu un gust constant în meniurile sale. în același timp, îi ajută cu sfaturi pentru a menține o afacere profitabilă în industria HoReCa, de la eficiența financiară la productivitate și până la susținerea creativității într-un mediu dinamic, mereu în schimbare.

Din 1995 în România sub umbrela Bestfoods, apoi din 2001 ca Unilever Food Solutions, oferă zi de zi inspirație culinară și comercială bucătarilor și managerilor de restaurante. Fiind prezenți în peste 74 de țări, au experiența colaborării cu bucătari din întreaga lume. împreună cu ei și cu cei peste 230 de bucătari Unilever Food Solutions, reușesc să genereze idei, produse și rețete care să vină ca răspuns la provocările zilnice din bucătăriile profesionale.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302