40 de restaurante din România în ghidul “À la carte”

40 de restaurante din România în ghidul “À la carte”
person Horeca
access_time_filled

Primul ghid gastronomic din România, „À la carte” a fost lansat pe 9 iunie, la hotelul Novotel din Capitală și se încrie într-o politică de recunoaștere a profesiilor legate de gastronomie și de transmitere a tehnicilor culinare. Fondatorii ghidului sunt doi francezi renumiți în industria ospitalității, Nicolas Andrieu și Didier Ousset, care venind deseori în România și căutând informații despre restaurantele existente s-au lovit de același răspuns: „Nu știm ce să vă recomandăm”.
copertaPrimul volum al ghidului gastronomic din România are în vedere principalele orașe din țara noastră: București, Timișoara, Brașov și Sibiu. 31 de restaurante din București, 3 din Timișoara, 3 din Brașov și 3 restaurante din Sibiu, au fost selectate, clasate și comentate de experții care au realizat ghidul. Criteriile au fost extrem de exigente și se referă la calitatea mâncării, raportul calitate – preț, calitatea servirii și decorul/ambianța restaurantului.
Comisia care a evaluat nu mai puțin de 1000 de restaurante din România a fost formată din bucătari și directori de restaurante celebre, în special din Franța, dar și din România. Ghidul a fost realizat în colaborare cu o serie de asociații de profil din Franța, printre care se numără și una din comisiile de evaluatori din renumita „Campagnie du Tour de France des Toques Gourmandes”.
Intenționând să devină primul ghid ambasador al României în universul artei de a trăi, asociind bucătăria, vinul și bucatele alese, Ghidul Gastronomic Român pune în valoare cele mai bune produse, mâncăruri, rețete și restaurante. Astfel, turiștii străini care vizitează România dar și românii vor putea descoperi cu ușurință spiritul și cultura gastronomică locală și vor putea alege un „preferat” printre restaurantele românești. Ghidul propune și rețete ale bucătarilor citați în paginile sale.
Cele mai apreciate restaurante de comisia de evaluare, din cele selectate, sunt: restaurantul Bistro Epoque din București, Cantine de Nicolai, Benihana, restaurantul Belvedere din Brașov, restaurantul Ici et La, Osho, Osteria Gioia și restaurantul Casa cu Flori din Timișoara.
Cele 40 de restaurante selectate, evaluate și comentate în ghidul A la carte sunt:
Din București au fost selectate 31 de restaurante: Aqua, Aquarium, Barbizon, Barka Saffron, Benihana, Bistro Epoque, Bonne Bouche, Cantine de Nicolai, Caru cu Bere, Casa di David, Casa Doina, Chez Marie, Coin Vert, Cucina, Da Giulio, Exile, Gallo Nero, Golden Falcon, Heritaje, Ici et La, La Mandragora, Loft Lounge, Market 8, Mesogios, Mju, Nan Jing, Noblesse, Osho, Osteria Gioia, Prime și Uptown.
Din Timișoara au fost selectate restaurantele Aquarium, Casa cu Flori și Casa del Sole, din Brașov restaurantele Belvedere, Casa Hirscher și Keller Steak House, iar din Sibiu au fost alese restaurantele Crama Sibiul Vechi, La Turn și Fusion.
Ghidul „À la carte” va fi disponibil începând cu săptămâna viitoare în rețeaua de librării Cărturești dar acesta va fi distribuit și în hoteluri renumite și aeroporturi din București, Timișoara, Brașov, Cluj și Sibiu.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302