Peste 130 de camere scoase din circuitul turistic, pe litoral

Peste 130 de camere scoase din circuitul turistic, pe litoral
person Horeca
access_time_filled

În urma unor controale efectuate pe litoralul românesc în perioada 10-12 iunie, de către Direcția de Control, Verificare și Monitorizare Turistică din Ministerul Turismului și reprezentanți ai Casei Naționale de Pensii și Alte Drepturi de Asigurări Sociale, 138 de camere au fost scoase din circuitul turistic, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.

camera

De asemenea, în urma controalelor au fost aplicate amenzi în valoare de 140.000 lei, a fost retras certificatul de clasificare pentru 2 unități hoteliere și s-au întocmit note de constatare și avertismente.
baieControalele au fost desfășurate în stațiunile Eforie Nord și Neptun, la unitățile hoteliere care asigură cazare pentru cetățenii ce beneficiază de bilete de tratament prin CNPAS. Principalele deficiențe constatate au fost, potrivit MDRT, nerespectarea criteriilor de clasificare și neconcordanța fișei anexe a certificatului de clasificare.

„Acțiunea face parte din seria de măsuri întreprinse în vederea combaterii evaziunii fiscale, iar controalele vor continua pe tot parcursul sezonului estival”, se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Turismului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302