![8 bucătari intră în Semifinala “Bucătarul de Aur al Bucureştiului”](https://www.horeca.ro/wp-content/uploads/2011/06/opt.jpg)
8 bucătari intră în Semifinala “Bucătarul de Aur al Bucureştiului”
![8 bucătari intră în Semifinala “Bucătarul de Aur al Bucureştiului”](https://www.horeca.ro/wp-content/uploads/2011/06/opt.jpg)
Centrul de Excelență în Gastronomie și Tehnologie Alimentară – AROMA găzduiește pe 15 noiembrie semifinala competiției Bucătarul de Aur al Bucureștiului, concurs de artă culinară organizat de Compania de Investiții pentru Turism și Federația Bucătarilor din România. 8 bucătari vor intra în focul competiției și se vor lupta pentru titlul de Bucătarul de Aur al Bucureștiului: Dima Ionel (bucătar șef la Palatul Știrbei), Grosu Eugen Andrei (Casa Doina), Ashlie Dias Thomas (reprezentantul Crowne Plaza), Moldoveanu Adrian (Capricciosa), Ioniță Mihăiță (Studio 80), Văduva Cristian (independent), Mihăileanu Nicolae Ionuț (de la restaurantul Noblesse) și Petre Vartolomei (SC Cautis).
Tematica pentru semifinală o constituie realizarea unui meniu din trei servicii (gustare/ preparat lichid, preparat de bază, desert) pentru 2 persoane, cu specific românesc respectând tendințele gastronomiei moderne. Timpul de execuție a meniului este de 90 de minute. Pentru fiecare serviciu bucătarul va indica și băutura recomandată. Bucătarii care vor acumula mai mult de 60 de puncte vor participa la finala din data de 14 decembrie 2011.
Evaluarea măestriei și profesionalismului concurenților va fi realizată de bucătari cu experiență în competiții naționale și internaționale. La semifinală vor juriza Nicolae Lică – Hotel JW Marriott, Georgeta Corduneanu – Hotel Intercontinental și Maria Popa – profesor gastrotehnica Compania de Investiții pentru Turism.
Finala competiției Bucătarul de Aur al Bucureștiului 2011 va avea loc în data de 14 decembrie, la hotelul Ramada Bucharest Parc din București.