A început construcţia centrului balnear multifuncţional din Borsec

A început construcţia centrului balnear multifuncţional din Borsec
person Horeca
access_time_filled

Construcția unui centru balnear multifuncțional a început, de câteva zile, în stațiunea Borsec, autoritățile fiind convinse că investiția va atrage în zonă tot mai mulți turiști. Primarul orașului Borsec, Mik Jozsef, a declarat pe 5 august că își dorește ca centrul să își înceapă activitatea cât mai repede și că se fac eforturi pentru creșterea capacității de cazare a orașului.
hailaborsecCentrul balnear va cuprinde o bază de tratament și un centru wellness, va avea o suprafață de 2.900 metri pătrați și o capacitate de 1.000 persoane pe zi. Potrivit primarului, baza de tratament va oferi diferite posibilități pentru tratamente cu nămol, masaj sau terapie cu apă minerală caldă și rece.

Investiția, în valoare de aproximativ 22,4 milioane lei, va fi realizată în două etape. În prima fază va fi finalizată construcția clădirii și amenajările interioare, după care se vor termina finisajele exterioare.
Autoritățile din Borsec vor să crească capacitatea de cazare a stațiunii
Primarul Mik Jozsef a declarat că fără acest centru balnear practic nu se poate vorbi de relansarea turistică a stațiunii. „Acum este momentul zero al relansării stațiunii Borsec, ținând cont că se va construi un centrul balnear multifuncțional, care va cuprinde o bază de tratament și un centru wellness. borseccazareFără această investiție nu puteam vorbi de o relansare turistică a stațiunii. (…) Dorim ca centrul să își înceapă activitatea cât mai repede, astfel încât, paralel cu construcția, căutăm deja personalul și facem eforturi pentru creșterea capacității de cazare a orașului”, a spus primarul orașului.
Centrul va fi construit cu sprijinul Ministerului Turismului și Dezvoltării Regionale, cu contribuția Consiliului Județean și a Consiliului Local. În afară de realizarea bazei de tratament, Primăria derulează, de mai mult timp, și alte proiecte pentru a face stațiunea cât mai atractivă. În iarnă a fost inaugurat un centru de schi în prezența Ministrului Turismului, Elena Udrea, un obiectiv co-finanțat de MDRT prin programul de dezvoltare a infrastructurii turistice, subprogramul Schi in Romania. Investitia in acest obiectiv a inclus: „lucrări de construcție a unei pârtii principale și a două pârtii secundare; lac de acumulare și instalație de iluminat a pârtiei principale; sistem de ticketing; instalație de zăpadă artificială; centru pentru servicii turistice; achiziționarea a 2 tunuri zăpadă; instalație teleschi, mașină de bătut zăpada”. Prin realizarea acestei investiții, se dorește creșterea atractivității turistice a orașului prin diversificarea ofertei de agrement, în condițiile valorificării întregului potențial existent.
Trei stațiuni balneare au intrat în reabilitare în 2011
Veștile bune nu s-au oprit aici pentru stațiunea Borsec. Romaqua Group Borsec, lider pe piața românească a îmbuteliatorilor de apă minerală, a anunțat în luna aprilie a acestui an că intenționează să investească în turismul balnear din stațiunea Borsec. Vicepreședintele companiei, Nicolae Palfi a achiziționat deja un hotel în stațiune și intenționează să îl demoleze pentru a construi unul nou, mult mai mare însă și care să aibă un specific balnear.
Borsec este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din România, a cărei construcție a început în secolul al XVIII-lea. Apele de aici sunt cunoscute pentru efectul lor terapeutic încă din a doua jumătate a secolului al XVI-lea.
Anul 2011 a debutat cu proiecte noi pentru revigorarea stațiunilor balneare românești, anunțate la începutul anului, de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Trei stațiuni, și anume Băile Herculane, Borsec și Sulina beneficiază de lucrări de reabilitare anul acesta, potrivit ministrului Turismului, Elena Udrea.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302