Restaurantele şi puburile din Marea Britanie grav afectate de violenţe

Restaurantele şi puburile din Marea Britanie grav afectate de violenţe
person Horeca
access_time_filled

fireRestaurantele și puburile din zonele afectate de protestele violente care au izbucnit pe 6 august în nordul Londrei, nu au scăpat din calea protestatarilor, sute de restaurante închizându-și porțile după ce au fost pur și simplu distruse, iar siguranța clienților și a staffului puse în pericol, relatează Bighospitality.co.uk.

Și celebrul bucătar Jamie Oliver reclamă faptul că restaurantul său, Jamie’s Italian din orașul Birmingham a fost vandalizat și nevoit să-și închidă porțile temporar. „Din păcate restaurantul meu din Birmingham a fost distrus. Geamurile au fost sparte și întreaga zonă este închisă. Din fericire, atât angajații cât și clienții au ieșit teferi din acest incident”, potrivit lui Jamie Oliver. Jamie’s Italian, lanțul de restaurante fondat și deținut jamiesitalianmajoritar de Jamie Oliver, a înregistrat o cifră de afaceri de 19,4 milioane de lire și un profit de 1,66 milioane lire, cu doar câteva restaurante deschise. În prezent, lanțul operează 17 restaurante și plănuiește să deschidă alte zece până la sfârșitul anului.
Jamie Oliver a anunțat că școala sa de gătit din Londra și magazinul său nu au fost vandalizate. „Se pare ca protestatarii nu sunt interesați să citească despre gătit”, a mai spus vedeta.
Restaurantul lui Jamie Oliver a fost însă doar una dintre multele afaceri din industria ospitalității afectate de protestele care s-au extins și în alte orașe din Marea Britanie, precum Birmingham, Liverpool, Nottingham, Manchester și Bristol.
Și restaurantul cu 2 stele Michelin „The Ledbury” din capitala Marii Britanii a fost atacat de protestatari chiar în timpul cinei, aproximativ 50 de mascați Ledbury_415obligând clienții restaurantului să se pună la podea și să-și predea obiectele de valoare. Aceștia au fost apărați însă de personalul restaurantului care i-au speriat pe atacatori cu obiecte tăioase din bucătărie, potrivit The Telegraph.
Revoltele din Marea Britanie sunt cauzate parțial, susțin unii comentatori, de măsurile de diminuare a ajutoarelor sociale, adoptate ca rezultat al politicilor dure de austeritate ale guvernului pentru a reduce deficitul bugetar, în contextul unei creșteri economice lente.
„Guvernul ia totul, bani pentru școli și totul, iar, acum, a venit rândul nostru să ne servim”, așa își explică acțiunile unul dintre sutele de huligani din UK.
Poliția a sfătuit managerii de restaurante din zonele afectate să își închidă temporar unitățile ca o măsură de siguranță a personalului și a clienților, dacă situația scapă de sub control.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302