ANAT a solicitat MDRT modificarea legislaţiei privind infractorii din turism

ANAT a solicitat MDRT modificarea legislaţiei privind infractorii din turism
person Horeca
access_time_filled

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a solicitat insistent Ministerului Turismului modificarea legislației în vigoare privind infracțiunile comise de unii așa-ziși operatori din turism, prin introducerea avizului ANAT la acordarea licențelor pentru desfășurarea activității de turism, ca garanție a profesionalismului și seriozității și pentru a elimina riscurile de fraude în acest domeniu.

legislatie

ANAT îsi va continua campania de eliminare din piață a infractorilor care, prin activitatea lor, „afectează imaginea agențiilor de turism care oferă servicii de consultanță de călătorie certe și garantate”, se arată în comunicatul de presă emis astăzi de ANAT.

Campania „Alege agenția de turism – Călătorește cu agențiile ANAT!”,  își propune să explice turiștilor români avantajele rezervării prin agențiile ANAT: siguranță, garanție, confort.

furt online

Corina Martin, președintele ANAT, recomandă turiștilor români să nu achiziționeze oferte de tip „chilipir” de la firme fantomă, deoarece asemenea oferte nu au suport real pe piața turistică. „De asemenea, recomandăm turiștilor să se asigure prin încheierea contractului de prestări servicii cu agenția de turism de la care achiziționează servicii turistice și să verifice existența poliței de asigurare a acesteia, conform legislației în vigoare”, a declarat Corina Martin.

În privința rezervărilor online, ANAT recomandă turiștilor români să verifice că regăsesc pe site datele de identificare ale societății comerciale, numărul licenței de turism emise de MDRT și data expirării acesteia.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302