Cel mai bun bucătar de la Continental Hotels

Cel mai bun bucătar de la Continental Hotels
person Horeca
access_time_filled

După cum ne-a obișnuit în ultimii 10 ani, lanțul Continetal Hotels a organizat în acest an ediția cu numărul X a concursului intern Cel mai bun bucătar al lanțului hotelier. Juriul care a evaluat preparatele celor 8 concurenți a fost format din Gabriela Berechet președintele Federației Bucătarilor, Radu Popovici blogger de gastronomie, Jean-Alain Grumbach, Chaine des rotisseurs, Ștefan Bercea și Radu Enache președintele și directorul general al Continental Hotels. Concurenții au fost bucătari ce activează în hotelurile Continental din țară și București.

Concurs_Bucatari1
Despre acest concurs, din perspectiva omului care a participat pentru prima dată, Radu Popovici spune pe blogul său „Concursul a fost complex și, mărturisesc, obositor, și nu doar pentru concurenți. Prima probă a fost una teoretică, un test-grilă legat de rețetarul restaurantelor și de normele de igienă care se aplică în restaurante. Rezultatele au fost destul de bune, nu excepționale, dar undeva în jurul mediei și deasupra ei.”

Concurs_Bucatari2
Probele la care am asistat noi au fost practice și au implicat gătirea în fața publicului a unor preparate cunoscute concurenților, exersate în prealabil. Prima probă a avut ca temă „Anii ‘20”, cu ingredient obligatoriu vinul, a doua probă a avut tema „Vintage Food”, ingredientul nelipsit a fost carnea de rață, iar ultima probă „Desertul Regal” cu ingredient principal mărul. 

Concurs_Bucatari3

Câștigătorul titlului „Cel mai bun bucătar Continental Hotels”, George Baciu reprezentant al Grand Hotel Continental, este în compania noastră de peste 1 an. Locul 2 a fost obținut de Iulian Chivu, tot un reprezentant al Grand Hotel Continental, iar locul 3 a fost revendicat de Alin Burada de la Continental Forum Arad.
Rețetele pregătite de Baciu George, câștigatorul locului 1, au fost: scoici Saint Jacques servite cu sparanghel alb, sos de vin alb cu șofran și caviar roșu; piept de rață servit cu varză roșie cu nuci, piure de păstarnac și sos de vin roșu; tartă de mere cu cremă de vanilie servită cu sos caramel și înghețată de fistic.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302