Complex turistic de 4 stele pe Transfăgărăşan

Complex turistic de 4 stele pe Transfăgărăşan
person Horeca
access_time_filled

Un complex turistic și de agrement de 4 stele va fi inaugurat pe Transfăgărășan în luna august a acestui an, în urma unei investiții de aproape 17 milioane lei, bani proveniți în principal de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional, prin care s-a urmărit extinderea fostei Cabane Valea cu Pești, ridicarea clasificării de la 2 la 4 stele și diversificarea serviciilor turistice.

valeapesti

Proiectul, intitulat „Modernizare prin extindere și transformare Cabana Valea cu Pești, în complex turistic și de agrement de 4 stele” a pornit de la o nevoie acută: îmbunătățirea calității serviciilor de cazare. Cabana Valea cu Pești a fost construită în anul 1968 și nu mai oferea turiștilor condiții de cazare conform cerințelor actuale. De asemenea, cererea a crescut foarte mult în ultimii ani în zonă, și astfel s-a decis extinderea capacității de cazare.
Prin realizarea investiției de extindere a cabanei și transformarea în complex turistic si de agrement de 4 stele s-a realizat o creștere a capacitatii de cazare de la 18 camere la 57 camere, și se intenționează creșterea numărului de turisti si a duratei de sejur exteriorpestidatorită diversificarii serviciilor oferite. Până nu de mult unitatea oferea doar servicii de cazare și restaurant, însă oaspeții vor putea beneficia acum și de alte servicii pentru petrecerea timpului liber, precum servicii de agrement: teren de sport, piscină, saună, jacuzzi, sală de jocuri: bowling, biliard, tenis de masă dar și de servicii pentru organizarea de evenimente. O altă nevoie de la care a pornit proiectul, și anume valorificarea resurselor naturale ale regiunii se va face acum prin organizarea de excursii cultural-tematice în zonă.
De asemenea, prin implementarea proiectului, pe lângă promovarea noului complex și a serviciilor oferite, se va promova și zona Transfăgărășanului ca alternativă la celelate zone turistice (Valea Prahovei, Delta, Litoral, stațiunile balneo) pentru creșterea gradului de atractivitate al acesteia.
piscinapestiObiectivele acestui proiect s-au corelat perfect cu obiectivul Programul Operațional Regional, întrucât prin implementarea acestui proiect sa va sprijini dezvoltarea și promovarea zonei turistice Transfăgărășan, care pentru moment este foarte puțin promovată și astfel se vor putea atrage mai multe investiții, inclusiv în infrastructură.

Termenul oficial de finalizare al acestui proiect este noiembrie 2011, însă contactați de redacția noastră, reprezentanții hotelului Valea cu Pești ne-au declarat că în luna august, cel târziu în septembrie, complexul va fi deschis turiștilor.

Impactul proiectului:

  •   Comunitatea de afaceri din zonă va beneficia de pe urma creșterii numărului de turiști și a stabilizării ofertei turistice pe toată durata anului; Forța de muncă din zonă (în special tineri, femei, șomeri) ar putea fi absorbită atât pentru asigurarea serviciilor oferite dupa implementarea proiectului, cât și în domeniile conexe care se vor dezvolta – agricultură, meștesuguri, mici comercianți, etc.
  •   Obiectivele turistice din zonă vor beneficia de pe urma creșterii numărului de vizitatori
  •    Promovarea zonei ca zonă turistică alternativă la celelalte zone turistice din țară.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302