Dragobete la Măcin

Dragobete la Măcin
person Horeca
access_time_filled

O iarnă grea și extrem de capricioasă a făcut ca prima vizită de documentare a echipei Vinul.Ro să aibă loc abia la finalul lunii februarie. A fost nevoie și de un pic de șansă, mai precis de o îmblânzire a regimului climatic, pentru a putea onora invitația făcuta de cel mai nou „Furnizor al Casei Regale a României”, Alcovin Măcin.

Alcovin02
Și, chiar dacă de Dragobete soarele și-a făcut simțită prezența din plin, efectele iernii polare care a stăpânit România în luna februarie erau încă vizibile. Mai ales în zona Brăilei, unde Dunărea se transformase într-un veritabil pod de gheață, dar și în via tânară a Alcovin-ului, de la Carcaliu, unde temperaturile extrem de scăzute nu au iertat. „Avem probleme mai ales cu Merlot-ul, care n-a ieșit prea bine din confruntarea cu gerul. Dar o vom scoate la capăt”, ne spunea Ionuț Gădiuța, directorul de producție al producătorului din Dobrogea, chiar înainte de plecarea noastră spre via în cauză. O excursie care avea scopul să ne pregătească pentru următorul moment al vizitei, cel al degustarii noilor vinuri de Măcin. Un moment pe care, fără ajutorul mașinilor noastre, obișnuite cu mersul prin vie, probabil că l-am fi amânat cu ore bune.
Continuare pe site-ul Vinul.ro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302