Finala Metro Chef 2011

Finala Metro Chef 2011
person Horeca
access_time_filled

Finala competiței culinare Metro Chef 2011 va avea loc în perioada 20-21 octombrie 2011, în magazinul Metro Militari din București, unde cei mai buni bucătari profesioniști (selectați în urma etapelor regionale) vor concura pentru titlul de Metro Chef. Marele premiu al competiției organizate de Metro Cash&Carry constă în 2 burse pentru programul „Authentique French Cuisine” la Institutul Paul Bocuse din Franța.
Competiția presupune demonstrații de artă culinară ale clienților METRO, care concurează în echipe formate dintr-un bucătar șef și un ajutor de bucătar (angajați ai aceluiași restaurant), pentru crearea unui meniu complet, prin care sunt evidențiate talentul și pregătirea acestora în domeniul gastronomiei.

metrobuc

Etapele regionale ale competiției s-a desfășurat de-a lungul întregului an, în 7 orașe din România: București, Brașov, Iași, Craiova, Constanța, Timișoara și Cluj-Napoca.
Câștigătorii celor 7 etape regionale, care vor intra în Finala de pe 20 octombrie, sunt: restaurantele La Cantine de Nicolai (cu echipa formată din: Bogdan Marius Petruț și Dănuț Panait) și Trattoria Daimond (echipa: Cornel Sami Corodianu și Nicolae Mihai) din București, restaurantul Taste It Events&Catering din Constanța (echipa: Mihai Năstase și Cristian Fistos), restaurantul Baba Novac din Craiova (echipa: Ducu Florin Paraschita și Ștefan Radu Mocanu), restaurantul Arena Regia din Năvodari (echipa: Cristian Nica și Vasilica Săndica), restaurantul Belvedere din Brașov (echipa: Ioan Florescu și Dan Mihail), restaurantul Casa Bunicii din Timișoara (echipa: Daniel Dorin Cheregi și Nicolae Ciprian Gustere) și restaurantul Marco Polo din Cluj (cu echipa formată din Ioan Fatol și Irina Ignat).
competitionmetroTematica, atât pentru competițiile regionale cât și pentru Finală, este constituită din realizarea unui meniu format din 2 preparate, cu specific național sau internațional, respectând tendințele gastronomiei moderne, la alegerea fiecărui Participant, pe baza coșului de produse pus la dispozitie de organizator, pentru 6 persoane (membrii juriului).

Timpul de execuție a meniului este de 120 minute. Pentru fiecare dintre cele două preparate ce fac parte din meniu, participanții vor indica și băutura recomandată la respectivele preparate. Jurizarea se face atât în timp preparării meniului cât și după servirea preparatelor, la masa juriului. Criteriile după care se face jurizarea sunt: mise-en place și curățenia la locul de preparare, pregătire preofesională corectă, prezentare și gust.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302