În Statele Unite restaurantele angajează 10% din totalul forţei de muncă

În Statele Unite restaurantele angajează 10% din totalul forţei de muncă
person Horeca
access_time_filled

american-restaurant

Industria restaurației este nu numai o sursă importantă de joburi și cariere, ci este vitală pentru succesul multor industrii din economia americană. În timp ce McDonald’s sărbătorește Ziua Națională a Angajării, prin suplimentarea personalului angajat cu 50.000 de persoane, Asociația Națională a Restaurantelor a compilat un raport al cercetărilor sale cu privire la trendurile de recrutare și ofertele de angajare din industrie.

Resturantele angajează aproximativ 10% din totalul forței de muncă din Statele Unite, adică 12,8 milioane de persoane în acest an, sectorul restauraței devenind astfel al doilea cel mai mare angajator privat din SUA. Fiecare 1 million de dolari cheltuit în resturante generează 34 de locuri de muncă adiționale în economie.

mcdonalds

În timp ce unele industrii americane au făcut restructurări de personal, sectorul restaurației a rămas o mașinărie funcțională de joburi și cariere. Până în 2021 se estimează că industria de profil va adăuga încă 1,3 milioane de  joburi, dintre care 403.000 de oameni vor avea poziții care vor combina prepararea mâncării și servicii, 240.000 de ospătari și 122.000 de chefi și bucătari șefi.

Se așeaptă ca indistria restaurației americane să angajeze 27.000 de manageri foodservice între anii 2011-2021, în creștere cu 8%, iar numărul administratorilor și supraveghetorilor al procesului de preparare a mâncării și servirii în local va crește cu 102.000, cu 12% mai mult decât în prezent.

steak_house_logo(1)

9 din 10 salariați din restaurante și-au început cariera ca angajați cu normă part-time. De asemenea angajații americani consideră că industria restaurației le oferă oportunități semnificative de avansare în carieră și antreprenoriat. 88% din angajații din restaurante susțin că angajatorii le oferă șansa de a avansa în carieră, de la entry-level la management, iar 81% cred că restaurantele oferă oamenilor cu diverse grade de experiență, oportunitatea de a deveni deținători de afaceri.

Sursa: RestaurantNews.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302