Industria ospitalităţii – rol major în promovarea unei alimentaţii sănătoase

Industria ospitalităţii – rol major în promovarea unei alimentaţii sănătoase
person Horeca
access_time_filled

Asociația Industriei Ospitalității din Marea Britanie a solicitat operatorilor din acest sector să acorde o atenție mai mare la calitatea nutrițională a meniurilor din restaurante și să introducă meniuri mai light, ca parte a unei acțiuni mai ample inițiate de Guvernul țării pentru a reduce nivelul de obezitate din UK. Reprezentanții BHA (Bristish Hospitality Association) subliniază rolul major pe care îl joacă idustria ospitalității în promovarea unei alimentații sănătoase.
restaurant„Industria ospitalității din Marea Britanie servește una din șapte mese consumate în UK și furnizează aproape 20% din mâncarea care este consumată în toată țara”, a declarat directorul executiv al BHA, Ufi Ibrahim.
Industria ospitalității generează, potrivit directorului executiv al BHA, Ufi Ibrahim, 2.4 milioane de locuri de muncă, în mod direct, pe lângă cele 1.2 milion joburi indirecte. Tocmai de aceea, impactul inițiativelor de încurajare a unei alimentații sănătoase este mult mai mare, acestea influențând nu doar consumatorii finali din industrie – clienții restaurantelor -, ci și milioanele de angajați din domeniu, care mănâncă la servici.
Într-un raport publicat ieri asupra sănătății din sector, BHA a indicat că 80% dintre operatorii de restaurante și-au îmbunătățit deja meniurile, din punctul de vedere al sănătății, în primul rând prin servirea unor mese mai „light”.
healthyCu toate acestea, cu 60% dintre adulții Marii Britanii și cu 28% dintre copiii din UK clasați ca supraponderali sau obezi, – lucru care plasează Marea Britanie în topul celor mai obeze națiuni din Europa – BHA subliniază că industria ospitalității joacă un rol important în menținerea unei stări bune de sănătate a națiunii.
„Nu este vorba doar despre reducerea sării, reducerea grăsimilor și a numărului de calorii. Este vorba de educație, iar prin educația personalului de catering se vor educa și consumatorii finali. Milioane de persoane din industria ospitalității pot deveni ambasadori ai unei alimentații sănătoase”, a declarat Ufi Ibrahim.
Aceasta a îndemnat operatorii din sector să se înscrie în programul guvernamental de combatere a obezității care a fost lansat în luna martie 2011, „Responsibility Deal”. Pentru industria ospitalității, programul guvernamental se referă la următoarele aspecte, care ar trebui să fie implementate începând cu 1 septembrie 2011.
•    Etichete cu toate caloriile conținute de mâncarea și băuturile consumate în oraș.
•    Reducerea cantității de sare utilizată în procesul de gătit cu 15% în următorii 2 ani, (comparativ cu anul 2010).
•    Eliminarea grăsimilor artificiale din meniuri până la sfârșitul anului 2011.
•    Promovarea consumului rațional de băuturi și a etichetelor clare asupra conținutului alcoolului.

restaurantoameni

Subsecretarul de stat în departamentul de Sănătate al Marii Britanii a declarat că acest program este o oportunitate de a inova din nou în sectorul restaurației, într-un fel benefic pentru consumatori, pentru afacerea dumneavoastră și pentru starea de sănătate a națiunii. „Sunt o grămadă de lucruri pe care restaurantele le pot face în ideea de a menține un stil de viață sănătos. Exste vorba de creativitatea chefului”, a declarat acesta.
BHA va continua să se implice activ în acest program, care se va focusa pe reducerea aportului de calorii, creșterea consumului de fructe și legume și atingerea targetului a nivelului de sare.
Operatorii și-au exprimat suportul față de noul program guvernamental, dar au subliniat că nu măsurile prevăzute de acesta nu sunt întotdeauna aplicabile, de exemplu aceea a etichetării. BHA a agreat că etichetarea caloriilor este mai potrivită pentru serviciile de catering care oferă mese standardizate și ar fi un exercițiu oneros, costisitor și cronofag pentru restauratorii independenți care mereu crează feluri noi de mâncare.

Sursa: www.bighospitality.co.uk

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302