La Râşnov va fi construit, cu fonduri europene, primul Dino Parc din ţară

La Râşnov va fi construit, cu fonduri europene, primul Dino Parc din ţară
person Horeca
access_time_filled

Județul Brașov își îmbogățește gama de servicii turistice prin completarea ofertei de agrement cu un nou parc recreativ tematic. Prin semnarea contractului de finanțare al proiectului „Dino Parc”, peste doi ani, turiștii se vor distra, dar se vor și informa despre viața dinozaurilor de acum câteva milioane de ani. Proiectul, cu o valoare totală de 22,37 milioane lei, este finanțat din bugetul Regiunii Centru alocat prin DMI 5.2, care finanțează crearea, dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de turism, pentru valorificarea resurselor naturale și creșterii calității serviciilor turistice.

dino7

Proiectul „Dino Parc” ce va fi localizat la Râșnov, a fost depus de către SC HCR SRL din Sfântu Gheorghe și solicită spre finanțare nerambursabilă suma de 16,60 milioane lei, la care beneficiarul va contribui cu 5,71 milioane lei pentru implementarea cu succes a proiectului.
Prin implementarea proiectului beneficiarul urmărește diversificarea sortimentală a produselor turistice și introducerea a 6 categorii de produse turistice noi. Parcul recreativ tematic va fi prevăzut cu foișoare de observație și studiu, amplasate în arbori dotate cu biblioteci în care vizitatorii vor găsi informații despre creaturile preistorice. Se vor realiza prezentări video, într-o sală de cinema special amenajată și vor fi susținute ședințe de laser-shooting cu tematica animalelor preistorice. Copiii se vor putea distra în locurile de joacă special amenajate, iar turiștii vor putea să se relaxeze urmărind spectacole cu momente din viața dinozaurilor. Beneficiarul estimează că va avea un număr de minim 200.000 de vizitatori, în primul an după finalizarea implementării proiectului. dino8Principalii clienți se estimează a fi din rândurile elevilor de școli primare de pe o rază de circa 200 kilometri. Vizitatorii vor avea în cadrul parcului un traseu delimitat, pentru a vedea exponate la scară reală ale creaturilor istorice. Lângă fiecare exponat vor exista panouri informative cu numele, caracteristicile și perioada în care a trăit fiecare creatură preistorică.
Prin semnarea acestui nou contract avem, pe acest domeniu destinat modernizării infrastructurii de turism și valorificării resurselor naturale, la nivelul celor sase județe din Regiunea Centru, un număr de 17 proiecte finanțate cu fonduri Regio. Am alocat din bugetul programului, la nivel regional, fonduri nerambursabile în valoare de aproape 30 milioane euro, pentru modernizarea structurilor de cazare și pentru crearea unor noi atracții turistice. Astfel, prin creșterea calității serviciilor turistice, obiectiv stabilit prin aceste proiecte, și alături de celelalte proiecte finanțate prin Program, prin care urmărim reabilitarea infrastructurii de drumuri din regiune, a serviciilor de intervenție sigure, moderne și rapide, a serviciilor sociale, medicale, educaționale de calitate, vom reuși să creăm o structură ce va convinge turiștii din țară și din afară să ne viziteze. Așa au reușit și alții și așa vom reusi și noi să atragem resurse materiale și umane, vom ridica nivelul de trai din regiune și vom crea locuri de muncă” a declarat directorul general al ADR Centru.
Alte cinci proiecte depuse pe DMI 5.2, vor intra în contractare în perioada următoare, beneficiarii acestora urmând a primi finanțare nerambursabilă în valoare de peste 13 milioane euro.

Sursa: ADR Centru

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302