Noi, la vremea bilanțului…

Noi, la vremea bilanțului…
person Horeca
access_time_filled

Afară… Iarnă ca în vremea copilăriei (pentru cei mai “copți” dintre noi J), motiv de bucurie pentru unii (cei care și-au păstrat inocența și încă mai știu să-și umple sufletul și mintea de lucruri simple și frumoase), dar și de “stres” pentru alții (cei adânc ancorați în realitate, cei care mai speră în “normalitate”, care încă mai au așteptări de la autorități și care visează la o țară “fără blocaje”).argument 80

E început de an și, firesc, vine și vremea bilanțului! Prilej de bucurie, de analiză, de satisfacții profesionale, de proiecții și planuri, de întrebări la care am primit răspuns, dar și multe care au căpătat, în timp, cu sau fără voia noastră, statutul de “retorice”.

Anul acesta împlinim 15 ani!

Pentru noi, această perioadă a fost plină, provocatoare, creativă (spunem noi!), a fost și bună și mai puțin bună, de altfel ca tot ceea ce ne înconjoară. Cert este însă că am primit cu mintea deschisă tot ce ne-a fost hărăzit.

Am învățat, ne-am bucurat, ne-am întristat, am “luptat”, am căzut, ne-am ridicat… cu alte cuvinte, am trăit din plin!

Am asimilat cunoștințe și experiență profesională, am cunoscut și v-am prezentat oameni extraordinari, locuri încântătoare și idei îndrăznețe, am experimentat (ca orice tânăr!) și de aceea, poate, am mai și greșit, dar am știut să învățăm, să facem pasul înainte, ne-am adaptat nevoilor voastre, v-am fost și v-am dorit alături.

La 15 ani, deși importante, nu ne oprim la cifre…

Ne-am aplecat atenția, poate mai mult ca oricând, asupra oamenilor: echipă, colaboratori, cititori, beneficiari și, de ce nu, concurenți. Am încercat să aflăm dacă ne mai animă aceleași gânduri, idei, speranțe, idealuri, ca

“la începuturi”.

Răspunsul, noi, l-am aflat: am pornit din suflet, am pus suflet și, spunem noi… SE VEDE!

Am recitit primul editorial, primele vorbe adresate vouă, prietenilor noștri, și am văzut, cu satisfacție, că nu ne-am dezis. Spuneam atunci că “nu construim un demers publicistic clasic”, că nu vrem să “producem presă pentru a vinde”, ci ne dorim “să reprezentăm OMUL informat și să-l ajutam pe cel care vrea să se informeze, cel care se lovește de dificultăți în dezvoltarea afacerii tocmai fiindcă nu deține toate datele necesare pașilor viitori”, că, deși apreciem “modelul European”, ne încăpățânăm să alegem să promovăm și să sprijinim modelul românesc, unde clienții aleg un restaurant doar pentru “murăturile casei“. Nu ne-am propus “să vă rezolvăm problemele”, dar am ales să vă arătăm că nu sunteți singuri, să vă înțelegem, să vă spunem ce știm și să vă oferim o “bucățică” din noi.

La fel suntem și azi. Ne animă aceleași gânduri și continuăm să nu ne propunem “să-i mulțumim pe toți”. De aceea, așa cum v-am obișnuit, și de acum înainte vom spune lucrurile “pe bune”, vom fi sinceri și direcți, vom fi atipici, vom fi NOI.

Aceștia suntem (aceeași!) cu bune si cu rele… sperăm însă ca pe voi să vă găsim mai veseli, mai împliniți, mai realizați, mai experimentați, mai satisfăcuți profesional și mai înstăriți (J) decât acum 15 ani!

Pe viitor, ne dorim și vă dorim mulți ani cu liniște creativă, cu inspirație și “culoare” și, de ce nu, cu multă bunăstare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302