Peste 270.000 români au călătorit în Austria în 2011

Peste 270.000 români au călătorit în Austria în 2011
person Horeca
access_time_filled

Oficiul Național de Turism al Austriei a anunțat că anul 2011 a fost unul record pentru turismul austriac: 34,6 milioane de sosiri turistice și 126 de milioane de înnoptări. România este o piață cheie pentru Austria. Peste 270.000 de români au călătorit anul trecut în Austria, ceea ce reprezintă o creștere de 5,5% comparativ cu 2010.
La numărul de înnoptări, Austria a înregistrat prin cele 853.800 de înnoptări provenite din România o creștere de 3,8%. În 2008, anul recordului absolut, Austria a înregistrat un număr de 898.000 înnoptări provenite din România.

austria4

63% dintre înnoptările provenite din România s-au înregistrat iarna și astfel Austria este de departe cea mai îndrăgită țară pentru vacanțele de iarnă ale românilor. Gabriele Lenger, directoarea Oficiului Național de Turism al Austriei România consideră că motivele care se află în spatele acestui fapt sunt în special infrastructura excelentă a regiunilor de schi, raportul foarte bun preț/servicii și calitatea ridicată a serviciilor hotelierilor austrieci. „Sondajele noastre în rândul turiștilor au arătat că românii apreciază oferta variată a Austriei – de la marile regiuni de schi cu cele mai bine preparate pârtii până la après ski sau centrele spa ale hotelurilor, dar mai ales serviciile prietenoase și pline de profesionalism ale întreprinderilor austriece de turism”.

austria6

Dar și sezonul de vară s-a dezvoltat pozitiv, iar cel din 2011 (mai-octombrie) a fost cel de-al doilea cel mai bun din România: +4,0% la sosiri, respectiv +4,2% la înnoptări. Directoarea Oficiului Național de Turism al României vede un potențial și mai mare pentru sezonul de vară „Austria se poziționează din ce în ce mai puternic ca o alternativă atrăgătoare la destinațiile de plajă. Vacanța de vară în Austria oferă pentru toți câte ceva: drumeții ușoare sau cățărare pe munți, plimbări plăcute cu bicicleta sau mountainbiking, lacuri cu apă potabilă unde se poate înota sau nenumărate evenimente culturale și obiective turistice – Austria are pentru toate gusturile o ofertă potrivită! În plus, ofertele de cazare în Austria pe timpul verii sunt cu până la 40% mai avantajoase ca iarna.”
În topul celor mai importante piețe din străinătate, România a urcat în ultimii 6 ani de pe locul 26 până pe locul 14 – după SUA, dar înaintea Suediei și Spaniei.
Durata șederii oaspeților în Austria înregistrează o scădere de ani de zile, însă România se poziționează împotriva acestui trend internațional: în 2005 românii petreceau 2,5 zile în Austria, în 2011 șederea deja însumează 3,1 zile.
Impresionant în comparație cu alte țări din centrul Europei este faptul că numărul românilor care își petrec sejurul în hoteluri de 4 sau 5 stele (34,2%) se situează peste media celorlalte țări (Polonia 20%, Cehia 18,7%, Ungaria 22%).
În 2012 Oficiul Național de Turism al Austriei se va concentra pe prelucrarea piețelor din cele trei spații geografice Europa de Vest, CEE și de peste ocean. Aceste piețe, unde ONTA este reprezentat cu birouri proprii, acoperă în jur de 95% din toate înnoptările și oferă cel mai mare potențial pentru turismul austriac. Peste 230 de angajați ai Oficiului Național de Turism al Austriei din Viena și din întreaga lume creează zilnic fascinația pentru Austria.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302