Piaţa turismului medical s-ar putea dubla până în 2014

Piaţa turismului medical s-ar putea dubla până în 2014
person Horeca
access_time_filled


Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) a evaluat piața de turism medical la valoarea de 250 milioane de dolari, cu posibilitate de dublare până în 2014. Informațiile citate de asociație au fost prezentate într-un studiu al companiei Market Insight.

SBImedicaltourism

Potrivit ANAT, în România vin anual circa 60.000 de străini pentru turism medical, în special pentru spa și relaxare.Turismul medical a devenit cel mai dinamic sector de călătorii la nivel global, cu o rată de creștere estimată la 30% anual. Potențialul de creștere pe plan local al acestei nișe începe să atragă companiile de turism românești, în 2009 fiind lansata prima agenție de turism medical din România.

defining-medical-tourism-or-not-main

Pe piața locală, mai sunt agenții sau clinici private care promovează pachete medicale de turism străinilor. Aceștia vin în România preponderent pentru chirurgie estetică și stomatologie, alegând serviciile medicale de aici pentru că sunt mai ieftine. Străinii pot ajunge să plătească pentru serviciile medicale în Romania până la 40% din suma pe care ar plăti-o în țara de origine.

romania-spa

Conform reprezentanților ANAT străinii care vin în România pentru servicii medicale generează o piață de câteva zeci de milioane de euro anual. Comparativ cu România, de exemplu, o investigație de rutină în Austria, care include toate analizele și radiografiile necesare, ajunge să coste peste 2.000 euro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302