Priorităţile patronatelor din turism pentru anul 2012

Priorităţile patronatelor din turism pentru anul 2012
person Horeca
access_time_filled

Îmbunătățirea legislației în domeniul turismului, continuarea investițiilor în infrastructura turistică, calificarea personalului din turism, atragerea unor bugete de promovare de la Ministerul Turismului pentru programele speciale derulate de patronate și, foarte importat, unificarea patronatelor din turismul românesc, sunt principalale priorități pentru 2012, pe care patronatele le-au anunțat în cadrul conferinței organizate de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), vineri 4 noiembrie, în cadrul Târgului de Turism al României.

2013

Președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România, Nicu Rădulescu a subliniat că una dintre prioritățile OPTBR o constituie implementarea Strategiei de Dezvoltare a Turismului Balnear pe următorii ani, care presupune realizarea unei infrastructuri turistice de excepție în stațiunile balneare românești și care va crea premisele pentru investitorii din sectorul turismului balnear. Acesta a adăugat că turismului balnear constituie de departe cea mai mare șansă pe care o are turismul românesc, în condițiile în care țara noastră dispune de resurse minerale naturale unice, care ne diferențiază de alte țări. Președintele OPTBR cere însă și măsuri legislative care să ajute dezvoltarea acestui sector, precizând că acele facilități pe care OPTR le-a propus împreună cu reprezentanții ministerului Turismului nu se mai regăsesc în textul legii și că Legea Turismului stă undeva într-o comisie de specialitate în Parlament.
herculanReferitor la evoluția sectorului balnear, Nicu Rădulescu a declarat că infrastructura turistică din stațiunile balneare a cunoscut în urma colaborării cu MDRT un reviriment, au apărut investiții de marcă în câteva stațiuni, prin fonduri guvernamentale. Potrivit acestuia, în momentul de față se derulează investiții în valoare de peste 150 milioane euro în turismul balnear, dând și câteva exemple: stațiunile Felix, Covasna, Tușnad și stațiunile de pe Valea Oltului.
Nicu Rădulescu a mai declarat că deși sunt semne pozitive în turismul balnear, stațiunile balneare încă sunt în urmă în ceee ce privește atragerea turiștilor străini. ,,Suntem încă departe de ceea ce ne-am propus pentru turismul balnear, însă el poate redeveni ceea ce a fost odinioară”.
Una dintre prioritățile menționate de toate patronatele din turism o constituie unificarea patronală. Președintele ANAT, Corina Martin a declarat că ,,Putem să nu fim uniți patronal însă trebuie să fim uniți în ceea ce ne propunem”. legDe vină pentru starea turismului românesc de astăzi a spus Corina Martin este și lipsa de unitate a patronatelor din turism. Corina Martin a enumerat 5 priorități pentru anul care vine: perfecționarea legislației din turism – Legea Turismului, reducerea TVA-ului ș.a -, atragerea de fonduri de la Minister pentru promovarea programelor speciale Înscrieri timpurii, Decada Balneară, Hai la Băi, O Săptămână la munte, O săptămână pe litoral etc; Dezvoltarea asociațiilor de turism regionale, unificarea patronatelor din turism sub o singură cupolă, și organizarea unui târg de turism unic precum și a unei burse naționale de turism.
„Criza ne face să ne gândim la acea Bursă Națională de Turism, care s-ar putea organiza în rotație, fie pe litoral, fie într-o stațiune balneară, și care ar presupune comasarea întregii forțe private a turismului românesc. ANAT crede într-un târg al industriei turismului unic, credem în ediția de primăvară mai mult decât în cea de toamnă. Am avut discuții cu patronatele și ne-am dori ca Romexpo să fie gazda următorului târg de turism din martie 2012”, a declarat Corina Martin.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302