Ospătarii sunt invitaţi la competiţia „Garçons de Café” 2011

Ospătarii sunt invitaţi la competiţia „Garçons de Café” 2011
person Horeca
access_time_filled

Ospătarii din România sunt invitați pe 19 noiembrie să ia startul celebrei competiții „Garcons de Cafe” 2011 sau „Întrecerea Ospătarilor” cum este denumită în România, concurs de origine franceză, care a pătruns anul trecut și în România. Evenimenul este organizat în cadrul renumitei sărbători a vinului Beaujolais Nouveau, care se desfășoară anual în întreaga lume, în a treia joi din luna noiembrie (momentul lansării în lume a noii recolte Beaujolais).

run

Anul trecut România a sărbătorit pentru prima dată noaptea Beajolais Nouveau, în data de 18 noiembrie, sărbătoarea fiind adusă în țara noastră de ArtGastro și Ambasada Franței. Peste 50 de chelneri au participat atunci la Întrecerea Ospătarilor, care s-a organizat în centrul istoric al Bucureștiului. Chelnerii au trebuit să parcurgă 600 metri cu o tavă cu 5 pahare umplute pe jumătate cu vin. Câștigătorul a fost acela care a vărsat cel mai puțin vin, și anume Mirel Arapalea, reprezentantul Le Bistro (Centre Ville), care a obținut o călătorie la Bocuse d’Or 2011 la Lyon.

vechi1

Anul acesta startul concursului Garcons de Cafe se va da în data de 19 noiembrie la ora 10.00, în fața Sălii Palatului din București, iar punctul de sosire va fi Hotelul Novotel de pe Calea Victoriei. Ospătarii care doresc să participe la competiție se pot înscrie pe site-ul www.beaujolais.ro.
Sărbătoarea Beaujolais Nouveau a fost  organizată pentru prima dată în Franța, în anul 1951 și a devenit în anul 1970 sărbătoare națională aici. Sărbătoarea face furori în toată Europa, în America de Nord și Asia și se organizează în fiecare an, în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie, la miezul noptii, cand este lansată în lume noua recoltă Beaujolais.
arrivePeste 70 de milioane de sticle de vin sunt distribuite în toata lumea cu ocazia acestui eveniment. Vinul provine din regiunea Beaujolais, situată la nord de orașul Lyon, capitala mondială a gastronomiei. În Paris, cu ocazia Zilei Beaujolais, mulți locuitori ies să petreacă  în bistro-uri, cafenele sau vinării, care se transformă în locuri speciale, astfel că atmosfera generală este una de sărbătoare. În acest an se sărbătoresc 60 de ani de existență a acestei sărbători.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302