Proiect de 5 milioane de euro dedicat întreprinzătorilor din turismul rural

Proiect de 5 milioane de euro dedicat întreprinzătorilor din turismul rural
person Horeca
access_time_filled

Întreprinzătorii din turismul românesc și managerii de pensiuni turistice sunt invitați oficial să intre în proiectul finanțat din fonduri europene „Întreprinzători în turism – Pensiuni în România”, care a fost lansat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, de către Fundația Națională a Tinerilor Manageri.

pensiune azi

Cu un buget total de 5 milioane de euro, proiectul, care se va desfășura pe o perioadă de 2 ani (februarie 2011-ianuarie 2013) în toate regiunile țării, are ca scop dezvoltarea unei comunități de antreprenori și manageri de pensiuni turistice care să beneficieze de instruire, informare și consultanță pentru a-și dezvolta afacerile. Proiectul urmărește să crească potențialul turistic al zonelor rurale și capacitatea operatorilor din turism de a atrage turiști, români sau străini, în aceste zone.

turism rural Rom.

În ce constă concret proiectul? Acesta va avea mai multe direcții de acțiune. Partea de instruire constă în faptul că peste 500 de întreprinzători și manageri de pensiuni vor fi instruiți printr-un program de educație managerială și consultanță e-Learning. Durata acestui program de instruire este de 9 luni  (februarie 2012-octombrie 2012) și cuprinde 4 module de curs: Management Financiar, ITC, Marketing și Promovare și Management Turistic. Doritorii se pot înscrie până în luna noiembrie a acestui an, pe site-ul www.intreprinzatorturism.ro. Scopul acestui program de instruire este acela de a dezvolta abilitățile manageriale și de a îi ajuta pe managerii de pensiuni să își gestioneze mai eficient afacerile turistice.

pensiune tara

De asemenea, în cadrul proiectului vor fi organizate 7 conferințe regionale, pentru aproximativ 1500 de beneficiari, cu scopul de a împărtăși bunele practici în domeniu.

O altă direcție de acțiune a proiectului este cea de Consultanță, prin care peste 500 de antreprenori și manageri de pensiuni vor fi sprijiniți și impulsionați să își dezvolte afacerile, prin acordarea de consultanță personalizată în cele 7 birouri regionale.

De asemenea, tot în cadrul proiectului, 100 de beneficiari vor avea ocazia să facă parte dintr-un program de schimb de experiență în Spania, program ce va cuprinde vizite la unele dintre cele mai de succes pensiuni.

pensiune munte

În luna mai a acestui an va fi lansat și un portal de turism special pentru acest proiect, www.cazarelapensiune.ro, unde beneficiarii proiectului își vor putea prezenta gratuit ofertele turistice. Peste 2000 de pensiuni vor fi astfel promovate direct către turiști, agenții și instituțiile specializate.

O altă parte importantă a acestui proiect o constituie cea de Cercetare. Vor fi realizate studii de piață în toate regiunile țării, se vor identifica oportunități de afaceri și se vor determina direcțiile strategice pentru turismul de pensiune.

Managerul de proiect, Valentin Miron – vicepreședintele FNTM, a declarat că proiectul pornește de la două premise în legătură cu turismul românesc: resursele mari de dezvoltare – mai ales în zonele cu potențial pentru turismul de pensiune- și nevoia de a crește gradul de educație, promovare și comunicare pentru a ridica performanța domeniului. „Turismul de pensiune reprezintă sub 6% din industria turismului românesc. Este o zonă slab exploatată, cu un potențial mare de a atrage turiști. În zonele cu potențial pentru turismul rural, accesul la informație a întreprinzătorilor este redus”, a declarat Valentin Miron.

„Întreprinzători în turism – Pensiuni în România” este considerat a fi cel mai mare proiect dedicat turismului de pensiune din România.

Proiectul este implementat de Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM, în parteneriat cu Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) și Asociacion Agraria de Jovenes Agricultores de Almeria (ASAJA), din Spania. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investește în oameni!”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302