Protestele din Grecia gonesc turistii

Protestele din Grecia gonesc turistii
person Horeca
access_time_filled
Protestele din Grecia gonesc turistiiGuvernul Greciei a decis infiintarea unui comitet de criza dupa ce aproape 20.000 de turisti si-au anulat rezervarile pentru hoteluri in Atena, ca urmare a protestelor violente impotriva guvernului, a anuntat AFP. „in urma anularilor masive a rezervarilor, a fost infiintat un comitet de criza condus de Organizatia elena a turismului”, a anuntat purtatorul de cuvant al guvernului, care estimeaza costul acestor anulari la zeci de milioane de euro. Loukas Douvas, directorul Asociatiei hotelierilor din Atena, a declarat pentru AFP ca numarul anularilor continua sa creasca, pentru ca imaginile cladirilor in flacari si protestele din Atena de saptamana trecuta afecteaza industria turismului elen, care este vitala pentru tara.

greek-riots
Veniturile inregistrate de turismul elen constituie, anual, 17% din veniturile economiei Greciei si unul din cinci angajati lucreaza in acest domeniu. Asociatia hotelierior din Grecia au avertizat ca o scadere dramatica a sosirilor turistilor straini ar costa tara mai multe locuri de munca si o incetinire a iesirii din recesiune. „Este evidenta scaderea clientelei, iar trendul anularilor de rezervari este in crestere”, a spus Yiannis Retsos, presedintele Asociatiei Hotelierilor din Atena si Attica. „Avem clienti care suna sa intrebe daca protestele de strada continua. Turistii din Statele Unite au impresia ca Atena arde in continuu”, a mai precizat Retsos. Asociatia hotelierilor a anuntat ca 68 din cele 450 hoteluri din zona sunt afectate pana in prezent de anulari, inclusiv rezervari de grupuri si pentru conferinte.
in 2009 numarul celor care au vizitat Grecia a fost de 14,9 milioane, cu 1 milion mai putin decat in anul 2008. Presedintele asociatiei hotelierilor a mai avertizat Executivul elen sa-si plateasca datoriile de publicitate catre trusturile de media internationale, care au influentat negativ imaginea turismului, prin prezentarea reportajelor cu violentele de la Atena. Greva generala nationala de la inceputul lunii a lovit si turismul pe vasele de croaziera. Sindicalistii au oprit navigarea a sute de vase timp de cateva zile. Companiile detinatoare de vase de croaziera au amenintat ca vor anula rutele spre Grecia, iar companiile elene membre ale asociatiei de turism vor fi nevoite sa renunte la 400 de locuri de munca si vor pierde 10 milioane de euro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302