Rabla 2014

Rabla 2014
person Horeca
access_time_filled

Perioada de înscriere în cadrul programului Rabla pentru persoane juridice a demarat din 30 aprilie 2014 și are termen final pe 1 septembrie 2014. Până pe 16 iulie au fost distribuite 874 tichete, din totalul de 3000 de tichete alocate

persoanelor juridice în acest program de reînnoire a parcului auto.

Valoarea de 6500 lei, ce echivalează cu aproximativ 1460 euro, reprezentând prima de casare, poate însemna o valoare mult mai mare decât ceea ce am putea obține pentru un autovehicul cu o normă de poluare E3, mai vechi de 8 ani și pentru care nu a fost plătit timbrul de mediu (taxa de poluare).

Spre exemplificare, vom studia cazul unui autoturism Daewoo Matiz din 2006, pentru care nu a fost plătită taxa de mediu. Conform calculului efectuat pe pagina web www.anaf.ro a rezultat o taxă de timbru în valoare de 876 euro, pentru o valoare a emisiei dioxidului de carbon de 160 gr CO2/Km și o normă de poluare E3.

Având în vedere că un astfel de autoturism era evaluat la 1400 – 1700 euro, în funcție de uzură și numărul de kilometri parcurși, în momentul de față se mai pot obține între 600 și 900 euro, datorită taxei de timbru ce trebuie plătită de către cumpărător.

Prima de casare poate fi suplimentată cu un eco-bonus în valoare de 500 lei, în unul din următoarele cazuri:

  • la achiziționarea unui autovehicul nou încadrat în norma de poluare Euro 6;
  • la achiziționarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

De prima de casare poate beneficia proprietarul persoană juridică, de drept public ori de drept privat, sau proprietarul operator economic fără personalitate juridică, cu sediul profesional în România, care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

a) a obținut din partea Autorității aprobarea dosarului de acceptare;
b) s-a înscris la un producător validat în vederea achiziționării unui autovehicul nou, obținând nota de înscriere;
c) a predat autovehiculul uzat unui colector autorizat și a obținut certificatul de distrugere;
d) a radiat din evidența circulației autovehiculul uzat și a obținut certificatul de radiere;
e) a prezentat producătorului validat dovada distrugerii și a radierii din evidența circulației a autovehiculului uzat;
f) a achiziționat autovehiculul nou de la producătorul validat care a eliberat nota de înscriere.

Este bine de știut că proprietarul nu are dreptul să cedeze către o altă persoană, fizică sau juridică, dreptul de a beneficia de prima de casare.

Criteriile de eligibilitate în vederea participării la programul Rabla 2014, precum și documentele necesare în dosarul de acceptare le puteți găsi în Ordinul Nr. 364 din 19 martie 2014 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național.

 

TEHNOLOGIA SUBZERO, avantajul e în buzunarul tău

Tehnologia SubZero, o soluție revoluționară pe piața autoutilitarelor frigorifice, vine acum și în sprijinul operatorilor HoReCa din România. Agenția Economică AED SRL Galați, singura firmă din România care a implementat această tehnologie, execută izolații frigorifice, unde pierderile energetice mici ale poliuretanului, în comparație cu polistirenul extrudat, folosit de ceilalți carosieri, fac posibilă economia de carburant.

TEHNOLOGIA_SUBZERO_avantajul_e_n_buzunarul_tau

Â

Â

Nicio altă izotermare nu asigură calitățile tehnologiei SubZero de izolare

Tehnologia SubZero folosește spuma poliuretanică, care se aplică prin spreiere, cel puțin 30 mm, și care umple spațiile ambutisate din interiorul autoutilitarelor VAN (dubițe). Acest sistem este conceput să prevină infiltrația de aer, umiditate și căldură, fiind cel mai eficient produs de izolare termică.

Â

STUDIU DE CAZ:

BENEFICIAR: O firmă din Galați

  • A cumpărat Autoutilitara N1 Dacia Dokker

Masa Maximă Autorizată = 1959Kg
Masa proprie după izolare +agregat frig = 1450Kg

  •  S-a montat Agregat Frigorific

Refrigerare, la cerea clientului, orice marcă de agregat frigorific, cu acționare electrică.

  •  Izolația a fost executată cu tehnologia SubZero; s-a spreiat spuma poliuretanică 40Kg. m3, apoi s-au finisat pereții interiori, s-a aplicat, prin lipire cu adezivi structurali, un strat de protecție contra loviturilor lăzilor la manipulare, gros de 3 mm, după care s-a aplicat la cererea clientului: Membrană Poliuretanică continuă, lavabilă, în culoarea dorită de client, gros 2.
  •  Garanția la execuția acestei autoutilitare frigorifice ” 18 luni
  •  Prețul plătit de beneficiar 3.800 euro + TVA
  •  Omologarea RAR 200 euro + TVA
  • Opțional: Termo înregistrator 350 euro + TVA.

Beneficiarul primește autoutilitara frigorifică – BB 04 Temperatură controlată (așa trebuie scris în Cartea de Identitate a Vehiculului după omologare), certificatul de autenticitate, după care obține de la Serviciul Rutier al Poliției Talonul Autoutilitarei Frigorifice.

  • Avantajul principal: se vede în buzunarul beneficiarului. SC Agenția Economică AED SRL Galați execută izolații frigorifice unde pierderile energetice mici ale poliuretanului, în comparație cu polistirenul extrudat, folosit de ceilalți carosieri, fac posibilă economia de carburant.

Agregatele frigorifice au garanție între 18 și 36 luni, au aspect plăcut șisunt ușor de programat. La cerere se pot monta și alte agregate frigorifice.

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302