Romania, a doua tara din UE, dupa Bulgaria, cu cele mai ieftine hoteluri

Romania, a doua tara din UE, dupa Bulgaria, cu cele mai ieftine hoteluri
person Horeca
access_time_filled

Romania, a doua tara din UE, dupa Bulgaria, cu cele mai ieftine hoteluri

hotel europe

Elvetia si Norvegia sunt cele mai scumpe tari din Europa, din punctul de vedere al preturilor practicate de hotelieri, 176 respectiv 163 de euro in medie pe noapte, in timp ce Bulgaria si Romania, sunt cele mai ieftine destinatii turistice din UE, potrivit unei analize realizate de jurnalistii spanioli de la Valencia Plaza. Bulgaria, cu 67 de euro in medie pe o noapte petrecuta la hotel, este cea mai ieftina tara din Uniunea Europeana, urmata de Romania, cu 73 de euro, Ungaria si Polonia, cu 77 de euro. Spania se situeaza pe locul 6 in grupul tarilor cu cele mai ieftine hoteluri din Europa, cu 93 de euro in medie pe noapte in camera dubla de hotel.

in ceea ce priveste orasele, cel mai scump din Europa este Geneva, cu 195 de euro, urmat de Venetia, cu 191 euro. Cele mai ieftine capitale din UE sunt Sofia si Bucuresti, ambele cu o medie de 76 de euro.

Palma-de-Mallorca

Jurnalistii de la Valencia Plaza mai scriu ca scaderea preturilor hotelierilor spanioli, din ultima perioada, se face simtita mai ales in zona de nord a coastei. in Santiago de Compostela preturile au scazut cu 10% fata de luna august si in Oviedo cu 12%. De asemenea, s-au inregistrat scaderi in alte zone de coasta, precum Palma de Mallorca sau Malaga, cu 6%. Zaragoza si Murcia sunt cele mai ieftine orase din Spania, cu o medie de 60 de euro a camerei de hotel, iar cele mai scumpe sunt San Sebastian, cu o medie de 156 de euro, Palma de Mallorca, cu 137 de euro si Barcelona, 127 de euro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302