Si hotelierii de 4 stele au oferte de criza

Si hotelierii de 4 stele au oferte de criza
person Horeca
access_time_filled
Si hotelierii de 4 stele au oferte de crizaLa inceputul lunii mai, in urma anuntului autoritatilor guvernamentale de reducere a salariilor bugetarilor si nu numai, touroperatorii au declarat ca nu mai pot scadea preturile pachetelor turistice pentru vacantele din vara, insa vor lansa oferte speciale pentru a nu pierde clientii bugetari, ale caror salarii urmeaza sa fie reduse cu 25%. Majoritatea hotelurilor de doua si trei stele de pe litoral pregatesc oferte speciale, care intra in programul „Zile gratuite de vancanta” lansat de ANAT. Bugetarii reprezinta 25-30% din numarul total al clientilor agentiilor de turism. „Cred ca masura de reducere a salariilor bugetarilor va mai dura pana va putea fi implementata, dar raul este facut, toti cetatenii isi aloca acum diferit banii, concediul, calatoriile si serviciile din domeniul ospitalitatii sunt la sfarsitul listei de prioritati.

camera_dubla
Pe parcursul anului 2009 si in 2010, toti furnizorii de astfel de servicii au redus preturi si tarife: fie prin scaderea marjei de profit fie prin reducerea calitatii sau ambele”, ne-a comunicat Nina Moldovan, General Manager, CityHotels din Cluj. Dupa parerea sa”ANAT este organismul care face cele mai multe eforturi pentru promovarea turismului in tara si ceea ce propun ei sper ca va stabiliza macar cererea”. Anca Nedea, General Manager Iaki Hotel ne-a spus ca ideea cu oferte pentru bugetari „sub aspect general este foarte buna, bugetarii reprezinta o nisa de piata, care poate fi valorificata si careia este bine sa ne adresam cu oferte personalizate”. Pachetele de criza ale hotelierilor de 4 stele sunt oferite in general in extrasezon, mizand pe atragerea clientilor la hotel si nu pe obtinerea unui profit mare din cazare. Iar clientilor care nu se tem de criza hotelierii le ofera pachete speciale cu discounturi consistente la extra-servicii, masaj, spa, jacuzzi, sauna, sala fitness, aerobic, dar si cu tarife pentru partea de cazare foarte accesibile. Reprezentantul Splendid Hotel Mamaia, Adrian Pindici, a declarat pentru Horeca Romania: „Nu credem neaparat in ideea unor pachete speciale pentru bugetari, pentru ca noi nu ii grupam pe oaspetii nostri in categorii sociale, profesionale, etnice etc. Pe acest principiu, am putea spune ca touroperatorii trebuie sa creeze pachete pentru mame cu copii, pentru pensionari s.a.m.d. Evident, touroperatorii au libertatea de a creea pachete diverse, iar scopul final este valorificarea cat mai mare a potentialului turistic al Romaniei si, in special, al litoralului. in baza solicitarilor vom onora si noi pe cat posibil diferite tipuri de pachete concepute de agentiile de turism”.
Hotel Splendid a incercat sa reduca in acest an tarifele de cazare si sa pastreze acelasi standard pentru serviciile oferite. Hotelierii le recomanda turistilor, in aceasta vara, sa aleaga cu atentie locul in care vor sa-si petreaca vacanta si sa nu ocoleasca hotelurile de 4 stele. Aici orice turist este tratat cu cea mai mare atentie si are parte de servicii de calitate, iar ofertele s-ar putea sa-l surprinda in mod placut si nu neaparat scump.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302