Sifonul iSi, un multifuncțional esențial

Sifonul iSi, un multifuncțional esențial
person Horeca
access_time_filled

Sifonul iSiSifoanele iSi sunt esențiale pentru orice profesionist. Reci sau calde, dulci, apetisante – creațiile culinare se obțin uimitor de repede și ușor cu ajutorul lor. Puteți prepara spume delicioase, sosuri delicate, aperitive și gustări extravagante sau frișcă și deserturi rapide și ușoare. Trebuie lăsat frâu liber imaginației și nu va exista nicio limită care să nu poată fi depășită. Pornind de la frișcă, pentru care este nevoie de un singur ingredient, până la cele mai complexe spume și creme, sistemul iSi permite obținerea unui număr infinit de arome pure.

 

UN GUST MAI BUN
Cu sifoanele iSi, metoda specială de preparare face ca utilizarea smântânii sau ouălelor să nu mai fie necesară tot timpul, drept urmare aromele naturale ale ingredientelor de bază pot fi savurate în întregime. în plus, substanțele importante din ingrediente, cum sunt vitaminele, sunt păstrate complet.

EFICIENÈšĂ MAXIMĂ
Cu sifoanele iSi pot fi preparate rețetele în timp mai scurt. Totodată, reprezintă cea mai eficientă utilizare a ingredientelor, deoarece volumul de spumare al acestora este de cinci ori mai mare față de volumul inițial, fiind de ajutor în pregătirea unor preparate ușoare și inovatoare.

CALITATE SUPERIOARĂ
Datorită sistemelor etanșe și complet igienice, sifoanele iSi păstrează preparatele proaspete și cu gust nealterat, atât pentru servirea imediată, cât și pentru folosirea lor câteva zile mai târziu. Diferențierea începe cu cele două dimensiuni ale gustului, dulce și aromat, care este apoi rafinat prin temperatură și prin tipul de stabilizator utilizat.

iSi Gourmet Whip – Un sifon multifuncțional pentru o bucătărie profesională
– Disponibil în 3 variante: 0.25 litri, 0.5 litri și 1 litru
– Pentru preparate calde sau reci
– Se poate spăla în mașina de spălat vase
– Conform normelor de siguranță alimentară HACCP
– Tub și cap din inox de înaltă calitate
– Cap cu înșurubare etanșă, cu garnitură din silicon termorezistentă
– Supapă de dozare din inox, fixată în capul sifonului
– Dozare exactă, chiar și pentru porții mici
– 3 sprițuri diferite pentru ornare
– Volum de spumare mai mare decât prin orice altă metodă – consum redus de ingrediente
– Păstrează compoziția la cald în bain-marie până la 75° C /165° F
– Port-capsulă ergonomică, cu înșurubare etanșă, fără risc de accidentare sau pierdere de gaz.

Accesorii sifoane
Sita și pâlnia din oțel inoxidabil
– Ideale pentru prepararea spumelor, pentru strecurarea compozițiilor cu ierburi, fibre sau semințe.
– Curățare ușoară datorită capacității pâlniei (700 ml).
– Mai puține etape de lucru: din pâlnie în sită și apoi direct în recipientul sifonului iSi
– Se poate spăla în mașina de spălat vase
Duiuri din oțel inoxidabil
– Duiuri cu diametru de 3mm și 5mm
Recomandate pentru numeroase aplicații, ca: umplerea preparatelor (tortellini, pomme soufflee (cartofi soufflée), produse de patiserie cu cremă etc.); injectarea cărnii (vită, pasăre etc.) pentru a obține arome delicate; decorarea preparatelor.

Raluca OPREA

CUM SE UTILIZEAZĂ
Sifonul iSi2

Se umple sifonul cu ingredientele (atenție la punctul maxim de umplere). Dacă amestecul conține semințe sau pulpă de fructe trebuie strecurat prin pâlnia cu sită iSi, înainte de a-l adăuga în sifon.

 

 

Sifonul iSi3

Se inserează capsula iSi în port-capsulă (sistemul iSi garantează calitatea înaltă, deci întotdeauna este indicat să utilizați capsulele originale iSi pentru sifoanele iSi).

 

 

Sifonul iSi4

Se înșurubează port-capsula pe sifon.

 

 

 

Sifonul iSi5

 

Se agită sifonul, apoi se scoate port-capsula și se reciclează sau se aruncă la gunoi capsula.

 

 

Sifonul iSi6

 

Se poziționează sifonul cu capul în jos și se împarte conținutul, porție cu porție, prin apăsarea manetei. Nu se agită sifonul între porții!

 

Sifonul iSi7

 

Sifoanele se depozitează orizontal în frigider. Dacă sifoanele au sistemul închis și sigilat, preparatele pot fi păstrate până la o săptămână în frigider.

 

 

Spumă de ton

Sifonul iSi8Ingrediente:

  • 200 grame ton (în ulei de măsline)
  •  100 ml smântână
  •  1 gram piper
  •  200 grame cremă de brânză, grasă
  •  1 gram sare

Sifonul iSi9Se scurge tonul. Se pune împreună cu crema de brânză într-un blender până se omogenizează. Se adaugă smântâna și se condimentează cu sare și piper. Se strecoară, prin pâlnia cu sită iSi, în sifonul iSi Gourmet Whip de 0.5 litri. Se înșurubează port-capsula și se agită puternic. Se refrigerează 1-2 ore.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302