Thomas Cook fuzioneaza cu rivalul Co-operative Travel

Thomas Cook fuzioneaza cu rivalul Co-operative Travel
person Horeca
access_time_filled

Thomas Cook fuzioneaza cu rivalul Co-operative Travel

Una dintre cele mai mari agentii de turism din lume, Thomas Cook a confirmat ca va fuziona cu rivalul sau The Co-operative Travel cu scopul de a crea cel mai mare lant de profil din Marea Britanie. Noua companie va fi detinuta in proportie de 70% de Thomas Cook si in proportie de 30% de Co-operative Group si spera ca va obtine un profit de 35 milioane de lire sterline pe an.

thcooksc

Birourile externe operate de cei doi parteneri vor fi si ele incluse in acordul de fuzionare. in timp ce fiecare companie isi pastreaza brandul, 70 de centre de turism marca Going Places ale Thomas Cook vor prelua si brandul Co-operative Travel. Thomas Cook a anuntat deja ca ia in considerare posibilitatea reducerii locurilor de munca, iar analistii au sugerat ca aceasta reducere se va amplifica in urma crearii noii companii.

Co operative travel

Strategia a fost conceputa cu scopul de a consolida pozitia competitiva de pe piata a celor doua lanturi, astfel noua companie va detine 1.204 agentii in Marea Britanie. „Aceasta tranzactie reprezinta o consolidare puternica pe piata din Marea Britanie si, prin aceasta unire de forte vom crea cea mai mare retea de agentii de calatorie si ne vom imbogati baza noastra de date”, a declarat Fontenla-Novoa, chief executive Thomas Cook Group, presedintele noii companii.

Travel 1

Fuziunea se va vedea prin faptul ca agentiile de turism marca Co-operative Travel vor incepe sa vanda ofertele turistice ale Thomas Cook, lucru care, potrivit celor doua companii, va duce la vanzari suplimentare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302