Top 10 destinatii europene Food&Wine

Top 10 destinatii europene Food&Wine
person Horeca
access_time_filled

 

Â

Top 10 destinatii europene Food&Wine

TripAdvisor, cea mai mare comunitate online de calatorii din lume, cu peste 30 de milioane de membri, a publicat Top 10 Cele mai bune destinatii europene pentru consumatorii interesati de mancare si vinuri excelente, adica destinatii europene pentru gurmanzi.

1. Florenta, Italia. Toata lumea a auzit de Poarta spre Paradis, de il Duomo si captivantul David al lui Michelangelo, dar in Florenta, frumosul poate surprinde in orice moment vizitatorul. Daca te vei adaposti intr-o biserica, sa scapi de caldura de afara pentru cateva momente, te vei trezi ca ai petrecut inauntru doua ore fascinat de arhitectura si picturile lacasului de cult. Nu pierdeti apusul pe raul Toscanei, Arno si celebrele vinuri din regiunea Chianti.

backbcard1

2. Siena, Italia. Orasul toscan te va transpune in perioada Evului Mediu. Catedrala Sienei, construita in anul 1200 este locul in care s-au pastrat opere de arta valoroase si podele de marmura splendide. Orasul pastreaza traditia italiana si este situat la 69 de km de Florenta.

3. Bordeaux, Franta. Aflat sub ocupatie britanica 300 de ani, Bordeaux este unul dintre cele mai putin franceze orase din Franta. Ceea ce demult a fost un oras in care nu se intampla nimic este acum o destinatie turistica foarte cautata si o mecca pentru pasionatii de vinuri. Energia orasului este data si de locuitorii dinamici si binevoitori. Daca ai degustat vinuri toata ziua, atunci cu siguranta te vei putea odihni in liniste.

4. Montepulciano, Italia. Este locul ideal pentru a explora dealurile Toscanei. Trebuie sa ai incaltamintea adecvata, pentru ca autoturismelor nu le este permis accesul in centru orasului. Explorati Duomo din Montepulciano si Palazzo Tarugi si savurati vinul nobil de Montepulciano, cunoscut de secole.

5. San Gimignano, Italia. Numit „Orasul frumoaselor turnuri” a detinut de-a lungul istoriei 72 de turnuri. in prezent, numai 14 mai sunt in picioare si se inalta peste Valea Elsa a Toscanei. Vizitati Biserica Collegiate, Muzeul Civic si admirati privelistea de la 53 de metri inaltime din Turnul Grossa.

6. San Sebastian-Donostia, Spania. in timp ce multi vizitatori vin aici pentru plaje, sarbatori ale artei si petreceri, San Sebastian-Donostia trateaza cu seriozitate mancare si bautura. Strazile inguste ale cartierului vechi din Tarifa sunt ticsite cu baruri si restaurante, iar in zona moderna a orasului cafenelele sunt la tot pasul. Specialitatile culinare ale orasului sunt pe baza de fructe de mare si peste. Daca vrei sa iei cina in jur de orele 18-19, renunta, e prea devreme pentru spanioli, mai bine pregateste-te sa mananci si sa bei pana tarziu in noapte.

7. Paris, Franta. Cei care viziteaza Parisul pentru prima data vor sa vada consacratele obiective turistice: Turnul Eiffel, Luvrul, Notre Dame etc. Aveti grija sa va ramana timp sa strabateti pe jos marile bulevarde si sa mancati in cat mai multe cafenele, bistrouri si braserii posibile. Sidaca aveti chef de shopping ati ajuns in locul ideal.

8. Bologna, Italia. in timp ce multimile de turisti viziteaza Venetia, Florenta si Roma, prin comparatie Bologna ramane linistita. Acest oras universitar medieval este fermecator, plin de istorie si perfect pentru explorare. Vei descoperi ca bucataria de aici este diferita si in ceea ce priveste gustul preparatelor nu are nicio legatura cu faimoasele paste Bolognese pe care le-ai mancat in resturantele din alte parti.

9. Roma, Italia. Este denumit Orasul Etern pe buna dreptate. in Roma poti sa bei apa din numeroasele fantani care sunt alimentate de un apeduct construit in antichitate. Aici daca vrei sa bei un cappuccino este indicat sa-l consumi pana la ora 11 dimineata. Roma este orasul contrastelor, casa Vaticanului si al La Dolce Vita.

10. Lyon, Franta. Aflat in patrimonial UNESCO, orasul are 2000 de ani de istorie. Literalmente pavimentul strazilor are doua milenii. Explorati istoria vechiului Lyon si cele doua amfiteatre romane, care in zilele noastre gazduiesc concerte de muzica rock. Nu este de mirare ca Lyonul este o atractie turistica, pentru ca este un centru universitar dinamic, shopping de prima clasa, piete de antichitati, teatre vibrante si festivaluri muzicale si muzee interesante, precum Muzeul Papusilor si Muzeul Miniaturilor si a platourilor de filmare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302