Trend: 20% din turiştii internaţionali sunt tineri

Trend: 20% din turiştii internaţionali sunt tineri
person Horeca
access_time_filled

turistitineri20% din cei 990 de milioane de turiști internaționali care s-au înregistrat în 2011 au fost turiști tineri, turismul de tineret generând nu mai puțin de 185 miliarde de dolari în încasările turistice internaționale, a subliniat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai, în deschiderea World Youth& Student Travel Conference, care s-a desfășurat în perioada 18-21 septembrie, în San Diego, Statele Unite ale Americii.

Peste 700 de delegați din 63 de țări au participat la conferința mondială dedicată turismului de tineret și au lansat un apel către guvernele și către reprezentanții industriei turistice din întreaga lume să profite de oportunitățile de dezvoltare pe care le oferă turismul de tineret, nișă care o capacitate enormă de a implusiona creșterea sectorului turistic mondial, subliniază specialiștii. Potrivit acestora, perioada de criză nu i-a putut opri pe tineri să călătorească și nici incertitudinile economice care planează încă în întreaga lume nu pare să îi împiedice să facă acest lucru.

Potrivit lui Taleb Rifai, turiștii tineri sunt mai conștienți de importanța protecției mediului înconjurător și tind să interacționeze mai îndeaproape cu comunitățile pe care le vizitează, decât celelalte categorii de turiști. Ca atare, subliniază acesta, turismul de tineret se dovedește a fi una dintre cele mai promițătoare căi către un sector turistic mai responsabil și mai sustenabil totodată.

youth

Turismul de tineret joacă un rol din ce în ce mai important în creșterea industriei turistice mondiale și suntem încântați să ne adunăm forțele cu Organizația Mondială a Turismului pentru a transmite acest mesaj guvernelor și profesioniștilor din întreaga lume. Cercetările continuă să ne arate că turiștii tineri aduc o valoare adăugată economiei, culturii precum și vieții sociale din comunitățile în care călătoresc, și la rândul lor aceștia se întorc acasă mai bogați spiritual. Experiența lor contribuie semnificativ la o mai bună înțelegere între culturi iar obiectivul nostru este să stimulăm tinerii să călătorească”, a subliniat și Directorul General al World Youth Student&Educational Travel Confederation, Espen Falkenhaug.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302