TRENDURILE FOOD pentru 2011

TRENDURILE FOOD pentru 2011
person Horeca
access_time_filled

CEA MAI RECENTA LISTA ESTE REZULTATUL UNEI „COMBINATII INTRE O OBSERVATIE ATENTA A INDUSTRIEI, A DISCUTIILOR CU EXPERTI DIN DOMENIU, INTALNIRILOR FRECVENTE CU CLIENTI AI RESTAURANTELOR SI HOTELURILOR, CONVERSATII CU JURNALISTI DE SPECIALITATE SI PARTICIPARI LA CONFERINTE SI DIVERSE CERCETARI MEDIA”. IATA CATEVA PREVIZIUNI DE LA FREEDMAN&CO. PENTRU ANUL 2011.

  • MICSORAREA PORTIILOR

Mesele traditionale, cu portii supradimensionate, nu mai sunt la moda. Portiile mai mici sunt perfecte pentru buzunarele mai putin pline si pentru cei care mananca pe fuga. Mini-pizza, mini-placinte cu carne, prajituri cu trufe, covrigi, toate in portii mici.

  • LEGUMELE SUNT LA MARE CAUTARE

Chiar si chefii pentru care carnea este sfanta isi indreapta acum atentia catre legume. Flexibilitatea in bucatarie devine curentul principal. Se organizeaza acum meniul cu o zi pe saptamana fara carne si meniurile intregi bazate pe legume castiga teren din nou, deoarece oaspetii au inceput sa realizeze importanta legumelor in meniul zilnic.

  • SE INMULTESC RESTAURANTELE DE FAMILIE

Restaurantele micute, cu mai putin de 40 de locuri vor fi la moda in 2011. Asa numitele restaurante de familie vor fi foarte cautate in anul care vine.

  • ATENTIE LA PAINE

Chefii sunt mult mai atenti acum la cosul cu paine si servesc produse de panificatie facute cu mare grija in casa.

  • SIMPLITATE

In cautarea simplitatii si a aromelor pure, chefii renunta din ce in ce mai mult la sosuri sofisticate. In schimb folosesc prafuri, firimituri, prafuri uscate de ciuperci, sfecla deshidratata s.a.

  • GATESTE LA FOC

Restaurante din toata lumea prajesc legumele direct deasupra jaraticului si gatesc animale intregi sau bucati mari de carne deasupra focului facut din lemne.

  • IAURTUL

Nu mai este considerat o simpla gustare, ci devine o materie prima in diverse feluri de mancare. Asteptati-va sa vedeti iaurtul utilizat in diverse forme si meniuri.

  • FLEXIBILITATE

Restaurantele isi maresc portofoliul cu servicii de catering si livrari la domiciliu sau la birou, imbogatindu-si astfel oportunitatile de dezvoltare si de promovare.

  • REINVENTAREA JUNK-FOOD

Chefii reinventeaza ceea ce se numeste junk-food, mancarea de acest fel este transformata intr-o adevarata arta culinara.

 

Ingredientele HOT pentru anul 2011:
Ardeiul iute
Humus
Ierburi uscate
Kumquats
Zer
Chimion
Boabe de porumb
Miere

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302