Viitorul turismului mondial dezbatut la UNWTO Ministers’ Summit

Viitorul turismului mondial dezbatut la UNWTO Ministers’ Summit
person Horeca
access_time_filled

Viitorul turismului mondial dezbatut la UNWTO Ministers’ Summit

unwto_wtm_ministers

Ministrii ai turismului din intreaga lume si experti din sectorul turistic privat se vor intruni la Londra, pe 9 noiembrie 2010, la cea de-a patra editie „UNWTO Ministers’ Summit at the World Travel Market” pentru a dezbate cele mai bune directii de actiune in sectorul turistic aflat in fata provocarilor economiei mondiale si a celor de mediu. Expertii in turism vor elabora cele mai bune modele de afaceri si politici publice pentru a stimula dezvoltarea turismului.

Summitul de anul acesta se asteapta a fi cel mai mare de pana acum, oferind o platforma vitala pentru actionarii din sectorul turistic public si privat, care vor hotari impreuna directiile de actiune pentru urmatoarele 12 luni. „Parteneriatele public-privat sunt cruciale pentru maximizarea contributiei turismului la cresterea economica durabila si la crearea de noi locuri de munca, principalele preocupari ale zilei de astazi. Este incurajator sa vezi speakeri atat din domeniul public, cat si din cel privat adunandu-se laolalta pentru a consolida rolul turismului si a lupta impotriva provocarilor globale”, a declarat secretarul general UNWTO, Taleb Rifai.

London-Oxford-street

Evenimentul se va concentra pe trei provocari majore pentru sectorul turismului: integrarea turismului in agenda politica si economica, prin care expertii in turism isi propun sa creasca recunoasterea rolului pe care turismul il are in crearea de noi locuri de munca si in cresterea economica. Cea de-a doua provocare pentru sectorul turismului, dezbatuta la Summit se refera la crearea unui cadru competitiv pentru dezvoltarea turismului, in care se va incerca crearea unei relatii stranse intre sectorul public si privat pentru a putea crea un mediu de afaceri mai competitiv pentru turism. A treia provocare dezbatuta  se refera la schimbarile climatice si la conceptul de ,,green economy”.

Speakerii din sectorul public includ ministrii ai Turismului din Marea Britanie, Africa de Sud, Mexic, Egipt, China, Bahamas si Portugalia, iar sectorul privat va fi reprezentat printre altii de Vice Chairman la Sol Melia Hotels&Resorts (Spania), Sebastian Escarrer, Managing Director la  Tourism and Transport Forum (Australia), Christopher Brown, Managing Director of the Co-operative Travel Group (UK), Mike Greenacre.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302