Caietul Ospătarului - un ghid de referință în restaurația modernă

Lucrătorii din industria ospitalității, precum și cei care doresc să-și construiască o carieră în acest domeniu au la dispoziție o nouă sursă de informare avizată: Caietul Ospătarului, ediția a II-a, revizuită. Lucrarea semnată de către Cornelia și Corina Toma este un ghid de referinţă în restauraţia modernă și un instrument util, la îndemâna tuturor celor ce doresc să îşi contruiască o carieră în fascinanta lume a industriei ospitalității.

Caietul ospătarului este un curs concentrat absolut necesar atât celor care îşi doresc să intre în această breaslă, cât şi celor care profesează deja şi doresc să se perfecţioneze, precum şi managerilor din restauraţie care înţeleg că succesul oricărei afaceri rezidă în permanenta racordare la noutăţile din domeniu”, spun inițiatorii lucrării, care precizează că apariția acesteia era cu atât mai necesară cu cât trăim într-o lume în care lucrurile se mișcă din ce în ce mai rapid.

caietulsomelierului

Lansarea lucrării a avut loc pe 27 decembrie 2017, la Grand Hotel Continental, în prezența mai multor profesioniști din industria ospitalității, printre care: Nicu Pupăză - președinte ANMH, Sergiu Nedelea - WineTaste.ro, Liliana Bucătaru - Liracop Creative, Cristina Van Der Schaaf - Horeca School, Costin Ghiță - Jidvei, Dragoș Răducanu - președinte Comitetul Sectorial THR.

Benefică este conlucrarea celor două autoare, mamă şi fiică, reprezentante ale aceleiaşi profesii, dar şi a două generaţii diferite. Astfel, pe de o parte, Caietul ospătarului reflectă experienţa vastă a doamnei Cornelia Toma: din 1978 instructor la Catedra Restaurant - Bar a THR; cofondatoare în 1990 a Clubului Someleriei, transformat din 2007 în Asociaţia Somelierilor din România; secretar general al Asociaţiei Naţionale a Maitre d’Hotel; din 2011 membră a Ordinului Cavalerilor Vinului; membră în juriile din aproape toate competiţiile naţionale din domeniul restauraţiei. Fire activă, Cornelia Toma continuă să predea şi azi la două şcoli profesionale: Lira Cop Creative şi CEDES - Cercetare-Dezvoltare. Practic, este greu să găseşti profesionist în restauraţia românească de azi, care să nu îi fi fost elev la un moment dat.

Pe de altă parte, aportul Corinei Toma - şi ea somelier şi manager în turism, dar şi specialist în comunicare - se simte prin introducerea inovatoare a capitolului dedicat comportamentului profesional şi comunicării cu clienţii.


Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok