romanianhospitalityawards2019Romanian Hospitality Awards, un proiect de recunoaștere și premiere a excelenței din industria HoReCa marca de Hospitality Culture Institute, și-a desemnat câștigătorii celei de-a doua ediții. 14 premii au fost acordate în cadrul Galei Romanian Hospitality Awards 2019, printre cele 14 categorii de jurizare numărându-se premiul pentru cel mai bun restaurant...

Citeste mai mult ...

inregistraremarcaosimFie că ți-ai deschis un restaurant nou ori ai inventat un burger cu rețetă și nume originale, este nevoie de un nume comercial protejat sau de o marcă. Astfel, dacă ţii la brandul care te-a consacrat în piaţă sau dorești să îți creezi unui nou, nu trebuie să îi laşi pe alţii să se „înfrupte" din el. Dobândirea drepturilor la nivel national asupra unei denumiri, unui slogan...

Citeste mai mult ...

investitiihorecazonemontaneDacă în edițiile anterioare ale revistei Horeca România am făcut un scurt tur al țării prin intermediul unor investiții majore, e timpul să ne orientăm spre investițiile din zonele cu specific montan. Vă invităm să parcurgeți un top 10 al celor mai interesante proiecte din acest segment, anunțate și monitorizate în perioada iulie-august cu ajutorul asistentei...

Citeste mai mult ...

dragospanaitDupă 10 ani de experiență în ospitalitate, Dragoș Panait, antreprenorul care a fondat restaurantul bucureștean Red Angus Steakhouse (în 2010), food truck-ul Steak Me Home (în 2018) și care operează hotelul Class Hotel, în București, lansează Next Root Management Systems (NRMS), o agenție de consultanță 360°, dedicată afacerilor din industria HoReCa.

Citeste mai mult ...

MyDesks.roHotărât lucru. Din ce în ce mai mulți oameni aleg să lucreze remote și în România, fie că este vorba de freelanceri, antreprenori sau angajați și acesta este un trend care se va accentua în anii următori. Pentru a veni în întâmpinarea lor, recent, s-a lansat în București aplicația MyDesks.ro, care invită oamenii să lucreze din cafenelele și restaurantele cu zone special...

Citeste mai mult ...

tipsromanianrestaurantsOdată cu sezonul estival, au reapărut și discuțiile privind principalele probleme cu care se confruntă sectorul HoReCa. Unul dintre subiectele puternic dezbătute a fost reglementarea bacșișului. Numeroasele dezbateri și consultări avute în acest sens cu jucătorii de pe piața de profil au condus la identificarea unor soluții legislative și tehnice menite să elimine dificultățile...

Citeste mai mult ...

impozitarebacsisOrganizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) solicită Ministerului Finanțelor Publice reglementarea bacșișului fără implementarea unui plafon, respectiv a declarației unice în vederea plății CASS. “Tratamentul fiscal aplicat bacșișului încasat presupune ca veniturile din bacșiș obținute de persoanele fizice să fie considerate...

Citeste mai mult ...