terasemasuriprotectieÎncepând cu data de 1 iunie a.c., sunt permise activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor unităților de alimentație publică (terase) și totodată sunt permise activitățile de operare a plajelor turistice.

Citeste mai mult ...

recomandaridiverseyFirma de specialitate în prevenție și dezinfecție Diversey România a realizat în parteneriat cu Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) un ghid dedicat operatorilor HoReCa care cuprinde o serie de recomandări de prevenție sanitară, care au ca scop redeschiderea unităților HoReCa în deplină siguranță.

Citeste mai mult ...

guestboutiqueSe vorbește mult în această perioadă despre impactul pandemiei asupra hotelurilor și restaurantelor, dar relativ puțin despre impactul acestei crize asupra furnizorilor din Horeca. Cum supraviețuiesc furnizorii în această perioadă, ce strategii au conceput pentru a se adapta noii realități și cum își reinventează business-urile ne-am propus să aflăm chiar de la ei.

Citeste mai mult ...

campaniesolidarsocialDupă mai bine de o lună de la începutul campaniei Solidar Social, echipa condusă de Chef Adi Hădean a preparat 33.308 de porții de mâncare caldă, ceea ce înseamnă că în jur de 1200 de porții au fost livrate zilnic către personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, Spitalul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic Colentin...

Citeste mai mult ...

comunicarecrizaSuntem abia la începutul unei perioade similare unei curse lungi și obositoare, dar pe care ne dorim cât mai mulți dintre noi să o terminăm în picioare. Fiecare zi e o nouă etapă în care trebuie să-ți aduni forțele și să nu renunți. Lunile trecute mă gândeam ce teme utile și relevante pentru  industria Horeca aș putea să abordez, iar astăzi ne punem cu toții întrebarea...

Citeste mai mult ...

rasnovCum va arăta turismul românesc post-pandemie? Ce tendințe noi vor apărea pe piață? Ce se întâmplă cu investițiile noi din domeniu? Doi consultanți în turism apreciați pe plan local, Traian Bădulescu și Mircea Drăghic discută despre aceste lucruri, în cadrul unui interviu atipic. Traian Bădulescu întreabă, Mircea Drăghici răspunde. 

Citeste mai mult ...

efectecoronavirushorecaNoul Coronavirus, COVID-19, ne-a dat viața peste cap. Partea interesantă este că lucrurile nu se vor opri aici. Ne așteaptă o perioadă lungă până când lucrurile vor reintra într-un oarecare normal, iar inclusiv acel normal nu va semăna prea mult cu ceea ce eram noi obișnuiți. Știm deja că singura certitudine este schimbarea. Pentru unii dintre noi, această perioadă este...

Citeste mai mult ...

personalhorecalitoralGrupul educațional elvețian winsedswiss, cu filiale în România, Elveția și Serbia, al cărui obiectiv principal îl reprezintă oferirea oportunităților de învățare pe tot parcursul vieții, prin derularea de cursuri de scurtă și lungă durată, în domeniul ospitalității și al serviciilor conexe, lansează traininguri online dedicate managerilor și angajaților din această industrie, puternic afectată de pandemia de coronavirus...

Citeste mai mult ...