Băncile scot la vânzare hotelurile cu 30% sub preţul pieţei

Băncile scot la vânzare hotelurile cu 30% sub preţul pieţei
person Horeca
access_time_filled

Băncile scot la vânzare hotelurile cu 30% sub prețul pieței

Investitorii în turism pot profita acum de prețurile avantajoase ale unităților turistice executate silit de instituțiile de credit. După ce nu și-au mai putut rambursa creditele, zeci de hotelieri și patroni de pensiuni turistice au ajuns să fie executați de băncile la care s-au împrumutat.

for-sale-sign

De exemplu, BCR scoate la licitație zece hoteluri, minihoteluri și pensiuni după ce proprietarii acestora au fost executați silit pentru că nu și-au mai putut rambursa creditele contractate. Iar prețurile de pornire sunt unele atractive, mai mici cu până la 30% față de prețul pieței.

De exemplu, cu 272.430 de euro se poate achiziționa o pensiune în județul Timiș, care dispune de 18 camere cu baie proprie, sală de mese, bucătărie și recepție. Banca are de recuperat de la proprietarul unității turistice 1,147 milioane de lei (276.385 de euro). După ce pensiunea nu și-a găsit cumpărător la prima licitație care a avut loc în februarie, prețul de pornire de 1,216 milioane de lei (293.000 de euro) a fost redus cu 25%.

baile-herculane

Cea mai scumpă unitate turistică scoasă la licitație este un complex hotelier din Băile Herculane, care dispune de bază de tratament balnear, restaurant și de o capacitate de cazare de 133 de camere. Prețul de pornire în această licitație este de 11,16 milioane de lei (2,69 milioane de euro). Și pe litoral sunt scoase la licitație proprietăți, de exemplu un mini-hotel din Eforie Nord, cu 16 camere este scos la vânzare cu un preț de pornire de 1,2 milioane de lei (290.000 de euro).

sold-sign

Cine dorește să participe la licitație pentru a deveni proprietarul uneia dintre aceste unități turistice, trebuie să urmeze mai mulți pași. În primul rând, să transmită executorului o ofertă de cumpărare. Ulterior, să depună în contul de consemnare o cauțiune în valoare de 10% din prețul de pornire. Câștigă cel care oferă cel mai mare preț.

În cazul în care nu câștigă licitația, investitorul poate recupera suma depusă în urma unei cereri adresate executorului. Dacă însă a câștigat licitația, are la dispoziție 30 de zile să depună suma propusă pentru cumpărarea acelei proprietăți, ținându-se cont de cauțiunea de 10%. După plata integrală și după trecerea unui termen de 15 zile, executorul va întocmi actul de adjudecare ce servește ca titlu de proprietate.

Sursa: adevărul.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302